D3 Kampioen

Zaterdag 1 mei 2010 was een regenachtige morgen.

Zonder Niels, Mart, Michael, Brendan (nog steeds geblesseerd) en de beide coaches Remco en Theo moest de D3 de laatste wedstrijd winnen. Bij gelijkspel of verlies zou Hertha D2 in hun laatste wedstrijd op 15 mei alsnog bovenaan kunnen eindigen. Voor beide ploegen dus een belangrijke wedstrijd.

Onderhandelingen om de wedstrijd te verzetten zodat de vakantiegangers er ook bij zouden kunnen zijn liepen op niets uit. Daarom was er gezorgd voor een set, zo zou blijken, sterke invallers. Nick, Gino en Lars dank voor jullie geweldige inzet.

Na de warming-up, in de stromende regen, zette gelegenheidscoach Jimmy Vork de mannen op scherp. Druk op de bal, het veld breed houden en blijven voetballen, niet pingelen.

De mannen starten wat zenuwachtig aan de wedstrijd, niet scherp, waardoor Hertha een paar keer gevaarlijk door kon komen. Maar na een fraaie pass van Corné vanuit het middenveld kon Janneman de score openen, 1-0.

Echter binnen een minuut wist Hertha, dankzij een misverstand in de verdediging, de stand gelijk te trekken, 1-1. Het leek een echte thriller te gaan worden.

Het spel ging daarna weer gelijk op. Ook Hertha brak een paar keer op dezelfde wijze door maar trof steeds weer onze rots in de branding Mathijs.

Met een prachtige vrije trap, na een overtreding op de goed doorgebroken Omar op links, verschalkte Nick de Hertha muur en keeper. De 2-1 was een feit. Kort daarna wist Gino met een rush vanaf het middenveld de voorsprong te vergroten, 3-1. Vlak daarna floot de uitstekend leidende scheidsrechter Bjorn voor rust. Met nog een half uur te gaan kon er nog van alles gebeuren.

In de pauze werden de verdedigende taken nogmaals doorgenomen en licht gewijzigd door Jimmy. Dit pakte uitstekend uit. Met Rutger als laatste man en Sjoerd, Lars en Bitoe op de buitenposities kwam Hertha er eigenlijk niet meer doorheen. De 2e helft was dan ook helemaal voor de D3. Gino werd een paar keer mooi weggestuurd vanuit het middenveld door Andrew en Nick wat resulteerde in de 4-1.

Met een mooi afstandsschot zorgde Nick voor de 5-1. Lukas was een paar keer dicht bij een doelpunt maar miste wedstrijdritme door een gebroken pols. Wel kon hij met een goede pass Janneman vrij spelen die prima afrondde, 6-1.

Micky, de altijd ijverige stofzuiger op het middenveld was ook nog dicht bij een doelpunt maar moest het uiteindelijk afleggen tegen 4 verdedigers.

Tenslotte was het Gino die met een actie vanaf rechts zijn man uitspeelde en de eindstand bepaalde op 7-1.

Het KAMPIOENSCHAP was een feit.

Gefeliciteerd mannen met het eindresultaat van die competitieseizoen. Najaarskampioen, Voorjaarskampioen en maar 1 verliespartij. Proficiat daar mogen jullie trots op zijn,

Na de wedstrijd werd en nog genoten van champagne op het veld, douchen met de kleren aan en frietjes in de kantine. En met een voldaan gevoel naar huis.

Op naar de toernooien in België (13-5) en Nederhorst (29-5).

Fc Breukelen D3 - Hertha D2: 7-1 (3-1)