D1: een overtuigende en terechte kampioen!!!!

Aan slechts een gelijkspel zou de D1 vanavond genoeg hebben om het kampioenschap te kunnen vieren! Gespeeld werd tegen de nummer 2; Eemnes D1, eerder in Eemnes al verslagen met 0-4. Binnen 2 minuten wisten we echter al dat het geen gelijkspel zou gaan worden; uit een vrije trap van Justin kon Mitchell vrij inkoppen en verdween de bal onbereikbaar voor de keeper in de linkerbovenhoek: 1-0 – het in grote getale aanwezige publiek liet zich horen met toeters en gejuich!

Er werd in tegenstelling tot afgelopen zaterdag weer prima gespeeld, mooie combinaties en de taken werden keurig uitgevoerd. De D1 liet duidelijk zien dat ze ook als echte kampioenen konden spelen. Nog geen 5 minuten later was het alweer raak toen Justin een duel wist te winnen en simpel af kon maken: 2-0! Toen dezelfde Justin in de 12e minuut teveel ruimte kreeg om vanaf de rand van het strafschopgebied uit te halen was het vonnis beslecht: 3-0 !!! Een grote uitslag leek er aan te komen en de tegenstander moest alles uit de kast halen om dat te voorkomen.

Eemnes slaagde erin om de wedstrijd wat meer in balans te krijgen en kwam een aantal keren over de vleugels door. Toch was het Breukelen dat de kansen verder liet liggen, Martijn, Gino en Olivier kregen hiervoor prima kansen. De ruststand bleef zodoende op 3-0 steken.

De tweede helft werd er iets minder scherp gespeeld en zo ontstonden er ook voor Eemnes een aantal goede mogelijkheden om tot scoren te komen. Slechte afwerking en goed keeperswerk van Jesse voorkwam dit echter. Aan de andere kant werd er door Breukelen ook slordig met de bal omgesprongen en kon alleen Justin z’n directe tegenstander en keeper nog een keertje op snelheid kloppen: 4-0.

De laatste 5 minuten mocht ook de geblesseerde Douwe nog even invallen voor de moegestreden Justin. Van de blessure hebben we niet veel gemerkt, we zagen zelfs acties die we nog nooit van hem gezien hadden….

Na het laatste fluitsignaal konden de handen de lucht in en de flessen knallen!! Wederom een mooie teamprestatie, een geweldig seizoen die hopelijk op 15 mei nog een extra glans krijgt! Iedereen heeft dit jaar z’n steentje bijgedragen en geknokt voor elkaar. Duidelijk het sterkste team en een meer dan terechte kampioen! Een groot compliment voor jullie, de trainer, begeleiding, de trouwe supporters en natuurlijk de vaste grensrechter!

Volgende wedstrijd is een “speciale” tegen FC Utrecht D2 , woensdag 28 april om 18.45 uur (verzamelen om 18.00)

26 april 2010; FC Breukelen D1 – Eemnes D1: 4-0 (3-0)