De E4 komt niet verder dan een gelijkspel!

Vandaag, 24 april, staat de wedstrijd tegen de E5 van de Meern gepland. De Meern is de laatste weken goed in vorm en het zou nog wel eens een spannende wedstrijd worden. Nou… dat werd het. Toch met mooie vooruitzichten vertrok het team richting de Meern, immers thuis hebben we met 10-3 van ze gewonnen.

De standaard bespreking en warming up zijn doorgenomen en de teams staan klaar om te beginnen. Het was de Meern die vol de aanval zocht en het team uit Breukelen met de rug tegen de muur wist te zetten. De jongens van de Meern waren actief en vol werklust en de jongens uit Breukelen…….tja passief of afwachtend in ieder geval niet fanatiek genoeg.

Het team uit Breukelen waren net een stel kippen zonder kop, met zijn allen achter de bal aan geen overleg. Men was niet in staat om zijn eigen man te ontdekken laat staan te verdedigen. Van deze chaos en matige inzet wist de Meern goed te profiteren en via een aanval over rechts wisten zij de 1-0 te scoren. De jongens uit Breukelen werden nog niet wakker en de Meern bleef maar drukken. Het was keeper en aanvoerder Tim die zijn team in de race wist te houden, met katachtige reflexen en schitterende reacties wist hij meer tegen goals te voorkomen. Met deze stand werd ook de rust gehaald.

In de rust kregen de jongens een donder speech over hun heen, je eigen tegenstander zoeken en ook verdedigen, meer rust in het spel brengen, bal aannemen enz. enz..

De tweede helft werd gestart en het was de Meern die direct de aanval zocht en de jongens uit Breukelen weer in de problemen wist te brengen. Maar de verdediging en de keeper wisten een treffer te voorkomen. Het team uit Breukelen ging beter spelen en er kwamen kleine kansjes. Via een snelle uitbraak over links was het Jayson die met een hard afstandschot de bal hoog in het net wist te schieten, 1-1. De jongens van de Fc kregen meer vertrouwen en er werd beter overgespeeld. Het was Maurick die bal van rechts overspeelde naar Jayson en die wist op zijn plaats de vrijstaande Dion te vinden en het was 1-2. De jongens uit Breukelen bleven het proberen en met een schitterende pass tussen door probeerde Jop de spits te bereiken. Alleen één van de verdedigers van de Meern sloeg met zijn hand de bal weg, strafschop zou je denken, maar de scheidsrechter had het niet gezien. Dat uis jammer want heel de Meern en omstreken had deze handsbal wel gezien. Bij het betaalde voetbal word hiervoor zelfs de scheidsrechter geschorst. Het werd een open wedstrijd met twee ploegen die vol voor de winst gingen en aan beide kanten kwamen kans naar kans. Het was de Meern die uit één van de kansen de gelijkmaker wisten te scoren, 2-2. Dit was ook de einduitslag.

Jongens de 2e helft hebben jullie keihard geknokt maar gezien de verloop van de wedstrijd is dit wel een terechte uitslag.