Breukelen F2 verliest van Victoria

Breukelen F2 moest afgelopen zaterdag tegen Victoria aantreden. Na de onverdiende nederlaag van de vorige week tegen SV Maarssen moest er het een en ander worden goedgemaakt. De reporter van dit verslag moest op een onverantwoord vroeg tijdstip aanwezig zijn om mee te mogen reizen met de uitverkorenen van de F2; om 7.30 uur (om half acht ’s ochtends!) verzamelen.

Als de wedstrijd in de winter zou zijn gepland, hadden ze de lampen moeten aandoen tijdens de wedstrijd. Sterspeler Destin was ook van de partij, ondanks zijn aanhoudende dreigementen om een weekendje weg te gaan. We mogen dus aannemen dat de salarisonderhandelingen vrijdagavond laat nog positief zijn afgesloten.

Onze jongens hadden er zin zo vroeg op de zaterdagochtend. De vaste supporters keken nog niet helemaal wakker uit de ogen, en sommigen probeerden een zonnig plekje op het veld te zoeken omdat het nogal fris was. Ondanks de goede inzet van de jongens slaagde Victoria er snel in op 1 – 0 te komen. En niet veel later lag de bal er voor de 2e keer in. Het moet gezegd worden, Victoria was in de beginfase de betere partij.

Onze jongens waren nu wakker en er werd een tegenoffensief ingezet. Daan, Jurriaan, Yme en Matt hielden achter de boel dicht. Destin, Pim, Tommy en Olivier vielen aan en creerden mooie kansen via de vleugels. De ballen vlogen links en rechts langs het doel, maar de door de coach zo gewenste “Anschlusstreffer” bleef uit. Na een scherpe steekpass van Destin (geloof ik) ging Olivier alleen op de keeper af. Hij kon nog alleen maar gestopt worden door een onreglementaire actie van een Victoriaverdediger, ………dacht iedereen.

De scheidsrechter meende echter Breukelen te belonen met een hoekschop. Een beslissing die eigenlijk niemand begreep, zelfs de aanhang van de tegenstander niet. Ook onze jongens voelden zich zwaar benadeeld.

In de rust probeerde onze coach de jongens moed in te spreken om de achterstand om te buigen. Dit lukte in het begin van de tweede helft niet waardoor Victoria zelfs op 3 – 0 kwam. Na deze 3e tegentreffer ging de F2 toch uit een ander vaatje tappen. Er werd snel gecombineerd en onze jongens merkten dat de Victorianen moe werden. Halverwege de 2e helft maakte Destin na een mooie solo de 3 – 1. Dit gaf de nodige moed en ze gingen op zoek naar het volgende doelpunt. Aanval na aanval golfde op het doel van Victoria en de 3 – 2 en de gelijkmaker leken slechts een kwestie van tijd. En dat begreep de scheidsrechter ook; hij floot voor het einde van de wedstrijd na 16 minuten . Dus 4 minuten te vroeg!

Voor onze jongens van de F2 wil ik nog het volgende kwijt : goed gevoetbald, hard gestreden, je best gedaan, maar helaas niet de beloning gekregen die jullie wel verdienden. Volgende keer hebben jullie vast en zeker iets meer geluk.