D1 op automatische piloot langs VIOD

1272203172_img_0733.jpg
Nog bijkomend van de bekersensatie nam de D1 het vandaag wat gemakkelijk op tegen hekkensluiter VIOD uit Tienhoven. Het was duidelijk dat de D1 vandaag wel zou winnen, je merkt dat dan ook direct aan de instelling en de ruimte die gemakkelijk werd weggeven. Toch mag dit in deze fase best eens , de boog kan tenslotte niet altijd gespannen staan en de krachten mogen, indien de wedstrijd het toelaat best eens gespaard worden.

De 1-0 werd gemaakt uit een corner en kwam op naam van Olivier die goed oplette. Halverwege de eerste helft kwam VIOD verrassend langszij door een terechte strafschop, Breukelen kreeg echter vlak daarna ook een stafschop waarmee de leiding weer snel in handen kwam (Justin; 2-1). Het was ook Justin die met z’n inmiddels bekende actie de 3-1 liet aantekenen – dit was dan ook de ruststand.

Na de rust leek Breukelen even gas te geven; de 4-1 door Olivier lag al snel binnen…Toch was het VIOD dat nog een keer verrassend toesloeg na een dekkingsfout achterin (tja, zoals gezegd werd er door sommigen iets te gemakkelijk gedacht vandaag); 4-2

De 5-2 en 6-2 waren wederom voor Justin waarbij vooral de laatste treffer fraai werd afgemaakt door het kleinste gaatje langs de keeper te vinden.

Een “verplicht” nummer, de laatste lootjes naar het kampioenschap welke we naar alle waarschijnlijkheid a.s. maandagavond (26 april ) zullen binnenslepen tegen de nummer 2; Eemnes D1. Aan een gelijkspel heeft de D1 genoeg om het tweede kampioenschap van dit seizoen te mogen gaan vieren, met de instelling van vandaag zal zelfs dat moeilijk zijn.

De laatste 2 wedstrijden doen er bij een gelijkspel of winst dan niet meer toe en kunnen we ons langzaam gaan voorbereiden op de bekerfinale van 15 mei 2010 (om 11.30 uur tegen asv de Dijk, terrein van “de Legmeervogels” in Uithoorn). Woensdag (28 april) natuurlijk eerst nog de speciale wedstrijd tegen FC Utrecht….!

Voor Douwe zal het moeilijk zijn, door een blessure zal hij beide komende wedstrijden (kampioenswedstrijd en FC Utrecht) waarschijnlijk aan zich voorbij moeten laten gaan. We zullen het bekijken!

Overige uitslagen: NVC – Nederhorst: 3-4, Eemnes – s’ Graveland 4-3

Volgende wedstrijden;

Maandag 26 april, 19.00 uur FC Breukelen D1 - Eemnes D1, verzamelen:18.45 uur

Woensdag 28 april, 19.00 uur FC Breukelen D1 – FC Utrecht D2, verzamelen: 18.45 uur

24 april 2010; FC Breukelen D1 – VIOD D1: 6-2 (3-1)