C2 kampioen!

Vandaag moesten de spelers van de C2 aantreden tegen hun enige concurrent in de poule. NVC C3 uit Naarden is een geduchte tegenstander die tweede staat in de competitie achter FC Breukelen met 1 wedstrijd minder gespeeld en op 6 punten achterstand. Met nog twee speelrondes lag het kampioenschap binnen handbereik voor de jongens van de C2, maar dan moesten ze wel winnen.

Het zou hun tweede kampioenschap worden omdat ze ook al kampioen waren geworden in de najaarscompetitie, die helaas niet zo uitgebreid gevierd was. Men had dus wat goed te maken en de jongens hadden er zin in. De technische staf, Stefan, Dennis en Patrick, waren niet geheel gerust op een goede afloop omdat er nogal wat blessures waren bij de C2. Jelle, voorstopper, en Jardelli, verdediger, konden helaas niet meedoen, terwijl Roy, de rechterspits, een knieblessure heeft en niet een hele wedstrijd kon spelen.

Ook Joery, aanvallende middenvelder, moest de pijn in zijn enkels wegbijten en Stef, ook een aanvaller, had last van een gekneusde teen. De technische staf had een aardige puzzel en besloot in al haar wijsheid om dan maar een blik D1 spelers open te trekken aangevuld met Michiel van de C1. Douwe, Junior en Olivier waren de D1 spelers die opgeroepen waren en er ook zin in hadden. .

De jongens van de C2 wisten dat deze kampioenswedstrijd geen makkelijke zou zijn. Ze hadden in de uitwedstrijd een maand geleden, reeds ondervonden hoe stug Naarden was in de verdediging. Ook waren ze de snelle en behendige vleugelaanvallers niet vergeten en het uiteindelijke resultaat namelijk een gelijk spel. Al met al genoeg redenen om met enige spanning aan deze wedstrijd te beginnen.

De wil was er en de concentratie misschien iets teveel want het spelbeeld in de eerste helft was min of meer gelijk aan de uitwedstrijd. De jongens speelden ietwat onrustig aan de bal en maakte het daardoor extra moeilijk voor zichzelf. NVC was ook niet van plan om het FC Breukelen cadeau te geven. Ze speelden kort op de man en stoorde goed zodra FC Breukelen in balbezit was. Overigens zonder echt zelf gevaarlijk te worden.

Jay, de keeper, had in de eerste helft niet veel te doen en wat hij moest doen deed hij goed. Welgeteld had NVC slechts 1 kans met een bal op de lat, voor de rest was de verdediging van FC Breukelen goed verzorgd, met Jordi die niet te kloppen was vandaag en Martijn en Alvarez op de flanken, met hun snelheid en doorzettingsvermogen. De strijd werd vooral geleverd op het middenveld wat door NVC vrij klein werd gehouden, waardoor het moeilijk was om Stef en Georgino goed aan te spelen aan de flanken en in de ruimte die voor hun lag.

Toch waren er ook wel een paar mooie kansen voor de aanvallers, Stef en Olivier, maar die werden helaas niet verzilverd. Mitchell speelde op het middenveld weer een puike partij, Joery was degelijk en vastberaden, Robert Jan maakte zich goed dienstbaar met het storen en passen maar het duurde toch lang voordat de openingsgoal viel. Maar toen die viel was hij van een bijzondere klasse. Mitchell nam de bal mooi aan, met twee man in de rug aan de linker kant rond het 16 meter gebied na een vrije trap, speelde ze uit en schoof de bal met een hobbel en een stuit via de binnenkant paal in de verre hoek. De keeper stond erbij en keek er naar.

In de tweede helft werd Alvarez vervangen door Douwe en Joery door Michiel. Ook Raymond kon weer meedoen voor Olivier en Bauwe kwam in de plaats voor Junior als voorstopper. Joery werd weer vroeg in de tweede helft ingezet en Alvarez mocht in de laatste 5 minuten nog meedoen. De tweede helft gaf min of meer hetzelfde beeld, waarbij Jay, de keeper, weer een aantal keren zijn klasse vertoonde. Hij had immers al vaker de punten binnengehaald voor de ploeg en ook nu weer keepte hij uitstekend.

Het tweede doelpunt was een mooie combinatie, waarbij Roy het overzicht hield en Michiel op links vond. Michiel twijfelde geen moment en met een fantastische lob schoot hij de bal diagonaal over de keeper van NVC in de verre hoek. Voor de vele toeschouwers was het een opluchting omdat NVC namelijk de gelijkmaker reeds had gestoord, na een misverstand tussen de keeper en verdediger. Gaande de wedstrijd werd het duidelijk dat Breukelen het niet meer uit handen zou geven. Roy had zichzelf vrijgespeeld maar schoof de bal net aan de verkeerde kant van de paal. Hij revancheerde zich fantastisch door vrij gespeeld voor de keeper, na de typische Roy-kapbeweging de verlossende 3-1 te scoren ! Alle jongens vierden dit uitbundig en stortte zich met z’n allen op hem om Roy te feliciteren.

De kampioenen werden in het zonnetje gezet, ontvingen een medaille en kregen de welgemeende felicitaties van NVC, die hiermee hun laatste kans op een kampioenschap in rook zagen opgaan. De C2 heeft dit kampioenschap meer dan verdiend. Ze zijn dit voorjaar ongeslagen geweest, hebben de meest productieve voorhoede met een gemiddelde van ruim 3,5 doelpunt per wedstrijd en een totaal van 32 doelpunten (en minstens zoveel kansen) en niet te vergeten de minst gepasseerde keeper en achterhoede. Die hebben slechts 10 doelpunten geïncasseerd in 9 wedstrijden. Tel hierbij het kampioenschap mee van de najaarscompetitie en met recht mogen zij zich dan ook Kampioen Competitie 2009-2010 noemen, zoals vermeld op hun medaille. Chapeau mannen en volgend seizoen verwachten we weer net zo’n mooi voetbal en vooral plezier, zoals dat ook dit jaar is geweest !