De laatste loodjes voor de D3

Vandaag hadden we Victoria D5 op bezoek. Een wedstrijd waarmee we zouden moeten kunnen werken aan ons doelsaldo. Met de eindstand van de najaars competitie in gedachte zal het doelsaldo ook dit voorjaar wel weer eens doorslaggevend kunnen zijn. Ook vandaag weer iedereen aanwezig, een geweldige opkomst natuurlijk zo aan het einde van het seizoen nu het weer mooi begint te worden.

Met Scott als onze scheidsrechter ging de D3, net als vorige week, nu ook weer goed van start. De eerste aanval werd al gelijk een eerste kans voor de D3. In de 5e minuut was het dan ook al raak en kon Janneman de eerste goal op zijn naam zetten, een goed begin van een mooie uitslag hoopten de leiders toen nog.

Net als vorige week liet de D3 toch weer langzaam het initiatief over aan Victoria en werd er te weinig druk gezet waardoor er langzaam aan kansen werden gecreëerd door Victoria. Kansen waren er natuurlijk genoeg voor de D3 en in de 16e minuut wist Janneman, op aangeven van een uitstekende uittrap van keeper Matthijs, de 2 - 0 te maken. Deze wedstrijd leek al weer gelopen.

Toch ging het nog even mis, na een slordige inworp kon Mickey de doorgebroken speler slechts stoppen met een overtreding, helaas binnen het strafschopgebied dus een penalty voor Victoria volgde. Nu is Matthijs een fantastische keeper gebleken dit seizoen maar dit was toch even teveel van het goede en had hij slechts het nakijken van een prachtig ingeschoten penalty van Victoria, 2 - 1.

Even geschrokken, maar zoals altijd met 100% inzet, ging de D3 weer op jacht naar de 3 - 1. Gemakkelijk ging het niet meer maar toch wist Omar de stand weer veilig te stellen door net voor de rust de 3 - 1 in te schieten na een prachtige combinatie van Corne en Janneman.

Na de rust gewoon weer verder waar we gebleven waren, geen echt goed voetbal maar 100% inzet. De tweede helft was dit keer voor Michael. met twee prachtige afstandschoten zorgde hij voor de 5 - 1 eindstand. De tweede helft was een helft van vele kansen, helaas werden deze niet gemaakt. ook Victoria had nog enkele kansen maar over het geheel was de D3 verreweg de betere en is de uitslag een verdiende.

Met nog een wedstrijd te gaan kunnen we volgende week kampioen worden. Deze wedstrijd zal wel gewonnen moeten worden, anders kunnen we nog steeds gepasseerd worden door Hertha D2 en Argon. Eemnes doet niet meer mee want die hebben vandaag van Hertha D2 verloren.

FC Breukelen D3 -VictoriaD5 5 - 1 (3 - 1)