Bekerfinale voor D1; een unieke prestatie!!

Door KVVA D1 in de halve finale met een 2-1 nederlaag terug naar Amersfoort te sturen heeft onze D1 geschiedenis geschreven door de finale van de KNVB-Districtsbeker te bereiken. In de finale (op 15 mei op het terrein van Legmeervogels in Uithoorn) is ASV de Dijk (1e klasser!) uit Amsterdam onze laatste tegenstander, zij wisten Sporting Krommenie met 1-0 te verslaan.

Alhoewel Breukelen al na 1 minuut een voorsprong nam door een snelle uitbraak van Justin (mooi verlengd door Olivier) was het vanavond allerminst gemakkelijk. KVVA beschikt over een prima voetballend elftal die ook fysiek haar mannetje stond. Mooie duels op het middenveld, een uitstekende laatste man en niet te vergeten goede keeper die uiteindelijk ondanks vele reddingen toch een zure avond zou beleven.

De twee teams ontliepen elkaar niet veel, het verschil zat uiteindelijk in de vele doelrijpe kansen die Breukelen zichzelf creëerde (met een beetje meer precisie en koelbloedigheid had de wedstrijd voor rust al op slot kunnen zitten). Daartegenover stond er nauwelijks echt gevaar voor het doel van Jesse, behalve dan de corners die toch nog eenvoudig onschadelijk gemaakt konden worden. Zo bleef het spannend en waren we aanvallend soms slechts af te stoppen door wat vervelende overtredingen.

Ruststand 1-0.

In de tweede helft kwam KVVA wat feller uit de startblokken, ze begrepen dat er wat gedaan moest worden en zetten het middenveld naar hun hand. Onze verdediging onder aanvoering van Junior en Milan (bij afwezigheid van Nik laatste man) bleef echter keurig overeind en gaf geen enkele uitgespeelde kans weg, De corners bleven echter wel gevaarlijk…

Breukelen speelde het eerste kwartier van de tweede helft wat meer op de counter, telkens gevaarlijk en wederom moest de keeper van KVVA enkele reddingen verrichten op inzetten van Justin, Olivier en Martijn. KVVA kon uiteindelijk voorin geen echte vuist maken en moest lijdzaam toezien toen het tweede doelpunt door een groot misverstand tussen de keeper en de verdediging lullig het doel inrolde. Wel ging er weer een schitterende actie van Justin aan vooraf die het doelpunt uiteindelijk ook op z’n naam kreeg.

Het duel werd feller en sommige spelers van KVVA begonnen hun frustraties verbaal en fysiek te uiten; alle schuld van de aankomende uitschakeling werd bij de scheidsrechter gelegd. Een beetje kort door de bocht, als we de kansen bekijken dan was er geen recht van spreken.

Na een blessure die hem een zestal weken aan kant liet mocht Max toch nog z’n opwachting maken en maakte pardoes bijna de derde..Een minuut voor tijd viel dan toch nog een tegentreffer, niet uit een mooie aanval maar uit een van die schitterende corners!; 2-1 Waarom de scheidrechter vervolgens nog ruim 4 minuten liet doorspelen was ons onduidelijk en met zo’n 2-1 stand zit je dan toch niet meer lekker rustig. Toen dan eindelijk het laatste fluitsignaal viel was de ontlading en feestvreugde groot!

Mannen, complimenten voor de gevoerde strijd, het was niet het beste wat we van jullie hebben gezien maar tegen deze sterke tegenstander werden vooral de verdedigende taken goed uitgevoerd en werd er gedisciplineerd gespeeld. We zijn als begeleiding super trots op jullie, met recht een unieke prestatie! Het kampioenschap kan (als er geen gekke dingen gebeuren) maandag binnengehaald worden, vervolgens zullen we dan nog promotiewedstrijden moeten gaan spelen…

Een bekroning in een mooie finale zou het succes compleet maken. Al spelen we deze finale tegen een eersteklasser, we zijn zeker kansrijk (dat hebben we eerder tegen eersteklassers bewezen) en zullen tot het gaatje moeten gaan voor “de dubbel”! De dag voor de bekerfinale staat er een toernooi op het programma…we zullen hier later nog op terugkomen.

Volgende wedstrijd: zaterdag 24 april 12.30 uur thuis tegen VIOD D1 (verzamelen om 11.45 uur)

21 april 2010; FC Breukelen D1 – KVVA: 2-1 (1-0)