D1 laat 's Graveland kansloos...!

Onder prima omstandigheden (wat stonden we heerlijk in het voorjaarszonnetje he) speelde de D1 vandaag een puike partij (alweer de derde wedstrijd binnen 4 dagen!!!) tegen ’s Graveland D1. Tegen dit team liepen we in de eerste wedstrijd na de winterstop ons enige puntverlies op (1-1) in een zeer matige wedstrijd.

Vandaag had ditzelfde team echter niets in te brengen en was de wedstrijd bij de rust al gespeeld…Met verzorgd voetbal en prima combinaties werd ’s Graveland vastgezet en werden er genoeg kansen gecreëerd. Dat slechts Justin de kansen wist te benutten was wel opvallend, er stond vandaag niet eens een scout langs de kant….;-)

De 1-0 en 2-0 waren bekende acties op links waarbij Justin op snelheid en dribbelend op de keeper af kon gaan, De eerste was een lage schuiver, de tweede een lobje waar de keeper nog net (maar niet genoeg) z’n vingers tegenaan kon krijgen. De 3-0 was een onhoudbare “poeier” vanaf 16 meter die hoog in het dak van het doel verdween. Een originele “hattrick” dus voor Justin.

Met wat meer overleg en precisie had de ruststand zelfs veel hoger kunnen uitvallen… Toch waren wij en de toeschouwers meer dan tevreden en was het zichtbaar dat na de geleverde prestaties van de afgelopen dagen de jongens allemaal vroeg naar bed waren gegaan (….)….toch ;-)?

De tweede helft kregen we een voorzetting van het getoonde spel van de eerste helft, toch was de spirit er wel een beetje uit. Door druk op de verdediging te zetten kon ’s Graveland de bal niet goed weg krijgen en behield Justin het overzicht door de bal bekeken in de hoek te schieten: 4-0. Niet veel later een prachtig afstandschot en de vijfde treffer (!!!!) van Justin was een feit: 5-0

De laatste 10 minuten waren voor ’s Graveland die eigenlijk best een eretreffer verdiende,..Jesse was het daar echter niet mee eens en voorkwam dit door een paar schitterende reddingen. Zo hield Jesse en de verdediging “de nul”, heerste Mitchell, Milan en Niels op het middenveld en was het wederom mooi te zien dat onze aanval soms niet te stoppen is. De ene keer is het Olivier, vandaag was het Justin die z’n stempel drukte!

De titel is nog een kwestie van tijd. De “concurrentie” (voor zover we daar nog over kunnen praten) staat op grote achterstand en zoals het er nu naar uitziet kunnen we op maandag 26 april thuis tegen Eemnes de kurken laten knallen op het kampioenschap. De tweede plaats zal gaan tussen Eemnes, ’s Graveland en Nederhorst.

Vanaf nu staat het vizier echter weer op de KNVB-Beker waar ons woensdag 21 april om 19.00 uur een mooie ½ finale wacht tegen het eveneens sterke KVVA uit Amersfoort. Ook zij zijn natuurlijk vast van plan de finale te halen en aan te treden tegen de winnaar van de andere halve finale: asv de Dijk D1 (1e klasse) tegen Sporting Krommenie D1. We verwachten een spannende wedstrijd en rekenen op de steun van onze trouwe supporters! De finale wordt gespeeld op 15 mei in Uithoorn, ik heb em alvast in m’n agenda staan (nog wel met potlood…..)!!

Overige uitslagen competitie: SV de Vecht D1 – Eemnes D1: 1-3, Nederhorst D1 – VIOD D1 (later)

17 april 2010; FC Breukelen D1 – ’sGraveland D1: 5-0 (3-0)