D4 voelt zich helemaal thuis

Na de promotie van de 4e naar de 3e klasse is de D4 aangekomen op de 2e plaats in de competitie. Maar vandaag stond de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper Victoria D7 op het programma. Eigenlijk een soort kampioenswedstrijd…

Van aftasten was in het eerste kwartier geen sprake. Breukelen was volledig op de helft van Victoria te vinden en probeerde de opening te vinden. Ondanks een wat rommelig ogende tegenstander en voldoende kansen bleef het doelpuntloos.

De eerste echte uitbraak van Victoria ging er wél in. Een misverstand tussen onze keeper Ruben en de verdediging zorgde voor een aanvaring waarna de aanvaller van Victoria de bal makkelijk in kon schieten. Een kleine domper waar we wel rekening mee gehouden hadden maar niet hadden verdiend gezien het vertoonde spel.

Een corner enkele minuten later maakte er weer een wedstrijd van. Ook Victoria maakte een foutje en liet Shakisko helemaal vrij. Met een mooie kopbal was de 1-1 een feit. De rest van de eerste helft lieten beide teams zien gelijkwaardig te zijn, gescoord werd er evenwel niet meer.

Na de rust kwam de D4 weer flink uit de startblokken. Uit een corner kreeg Kevin de bal lekker aangespeeld en kon flink uithalen. Een verdediger stond in de weg maar liet wel daarmee de keeper kansloos. De voorsprong liet Breukelen de ruimte om te voetballen en dat werd even later wederom beloond.

Een dubbele spelhervatting (corners!) leidde de 3-1 in. Bram stond gewoon op de juiste plek en kopte mooi in. Bij Victoria gingen sommige hoofden al hangen, de coach wisselde behoorlijk door, hij had een behoorlijk grote selectie meegenomen, waar hij uit kon putten.

Victoria kwam weer terug in de wedstrijd. 2 aanvallers kwamen op en passeerden iedereen. Ruben maakte het doel klein genoeg en er werd geschoten. De bal zou naast gaan maar de 2e aanvaller mocht de bal niet meer raken vanwege buitenspel. Hier kwam de D4 nog goed weg.

5 minuten voor tijd werd de aansluitingstreffer dan toch gemaakt. Er kwam steeds meer druk op onze goal en na een aantal schermutselingen kon de aanvaller met de gele schoenen de bal goed raken en scoorde van dichtbij. Dit zorgde voor een euforische stemming bij de ploeg uit Loosdrecht. De opdracht alles-of-niets leverde de D4 ruimte om wat offensieven te starten.

Via Mike en Tijn kwam de bal op de borst bij Tim die op de 5 meter stond. Hij dacht niet na en drukte af: de wedstrijd was nu echt gespeeld.

Een mooie en sportieve topper die alleen gewonnen kon worden door teamwork. Het resultaat is dubbel en dwars verdiend. Met de 4-2 overwinning op de koploper staat de D4 (gedeeld) eerste! Maar er moeten nog wel een aantal wedstrijden gewonnen worden om echt zicht te krijgen op een kampioenschap.

Dank aan Gert voor het patatje in de kantine, de ultieme beloning voor een uitstekende wedstrijd.

Volgende week de return tegen Zuidvogels D4, thuis om 11:00 uur.

Breukelen fc D4 - Victoria D7: 4 - 2 (1 - 1)