D1 deelt een "tikkie" uit aan concurrentie!

1270938079_img_0690.jpg
Vandaag begonnen we aan een belangrijke wedstrijdenreeks. Eerst uit tegen concurrent Eemnes, dinsdag de kwartfinale voor de KNVB Beker tegen SCH’44 (ook uit) en vervolgens twee thuiswedstrijden tegen achtereenvolgens NVC (donderdag) en de andere nog overgebleven concurrent ’s Graveland (zaterdag).

Zonder Willem die van de week lelijk ten val kwam en veel last van z’n stuitje heeft (beterschap) vertrokken we om 08.30 uur vanaf FC Breukelen. Een flauw zonnetje deed de mist doen optrekken en aangekomen bij Eemnes scheen hij lekker over een glanzend nat veld. Met 1 wissel (Lars was van de week ziek en begon op de bank, Max nog steeds met z’n arm in ’t gips) begon Breukelen geconcentreerd.

Eemnes trok fel van leer en gaven onze spelers niet veel ruimte en tijd. Breukelen was niet onder de indruk en deelde wat plaagstootjes uit via Justin en Olivier, het middenveld werd aangejaagd door Mitchell. We hoefden vandaag niet bang te zijn voor “praatjes” tegen de scheidsrechter, Onze twee centrale middenvelders waren net terug van 4 dagen schoolkamp en waren niet te verstaan….

Qua veldspel ging het redelijk gelijk op, Breukelen was echter veel gevaarlijker daar waar Jesse nauwelijks in actie hoefde te komen. Op een schot van Justin vanuit de tweede lijn had de keeper van Eemnes geen antwoord; met een listige halve schuiver die op het natte veld nog net even een stuitertje voor de keeper meekreeg verdween de bal in het doel: 0-1. Een mooi begin, we waren echter nog niet overtuigd….

Eemnes wilde wel maar kon eenvoudigweg niet….Telkens waren onze verdedigers er op tijd bij zodat de aanvallers niet echt gevaarlijk konden worden. En dat konden onze aanvallers nou net wel! Niels stuurde Olivier met een schitterende dieptepass weg die alleen op de keeper af kon lopen. Met een simpel tikkie in de rechterhoek werd de wedstrijd eigenlijk al in het slot gegooid.

In het verder overigens sportief verlopen duel kwam Mitchell vervelend ten val en moest geblesseerd aan de pols/arm uitvallen. Gevreesd werd voor een breuk, foto’s in het ziekenhuis wezen gelukkig uit dat het “slechts” om een kneuzing ging waardoor Mitchell a.s. dinsdag er “gewoon” bij kan zijn.

Nog voor rust werd boorde Justin het laatste sprankje hoop van Eemnes definitief de grond in door op snelheid iedereen achter zich te laten en de 0-3 binnen te knallen. Zo werd er voor 5 minuten gerust. Een paar fysieke klachten dienden zich bij enkele spelers aan, door het uitvallen van Justin waren er echter geen opties meer…John gaf dan ook de instructie om de wedstrijd rustig uit te spelen en geen onnodige risico’s meer te nemen.

De tweede helft was dan ook niet meer dan een formaliteit, geen goed voetbal meer en de bekende (en ook wel begrijpelijke) slordigheden sloopte er toch een beetje in. Hierdoor moest vooral Junior toch een tweetal keren aan de noodrem trekken zonder een overtreding te maken. De spits van Eemnes bleef zodoende “droog” staan, onze Justin knalde er nog wel eentje via de onderkant lat in zodat de eindstand op 0-4 werd bepaald. Een uitstekend resultaat en een gevoelig “tikkie” voor Eemnes die zich nu geen misstap meer kan veroorloven. Volgende week dus ’s Graveland, eerst nog SCH’44 en NVC.

Alhoewel we de prioriteit op de competitie hadden gesteld zijn we toch doorgedrongen tot de kwartfinales voor de KNVB-Beker..En tja, als je dan zo ver bent gekomen dan gaan we natuurlik ook vol aan de bak om de halve finale proberen te bereiken! Dinsdag om 17.30 uur verzamelen om vervolgens met een karavaan van spelers en supporters naar Harmelen te rijden. Neem even wat rust, het programma is al druk genoeg!

Overige uitslagen: NVC D2 – SV de Vecht D1: 2-1 , ’s Graveland D1 – Nederhorst D1 0-2 Hiermee is de Vecht definitief afgehaakt en hebben onze naaste twee belagers dus allebei verloren waardoor we een gat hebben geslagen met de concurrenten Eemnes en ’s Graveland die elkaar de komende weken ook nog twee keer gaan treffen.. Het ziet er goed uit!

10 april 2010; SV Eemnes D1 – FC Breukelen D1: 0-4 (0-3)