E2 speelt prima toernooi bij Herenmarkt en pakt 2e prijs!

Vlak voor het invallen van de Pasen is de E2 nog vol goede moed deel gaan nemen aan een groot en drukbezet toernooi bij voetbalclub Herenmarkt in Sloten. Alhoewel het officieel bij Amsterdam hoort heb je eerder het gevoel al in de polder te zitten, en qua regen en nattigheid was dat deze middag zeker het geval!

Toch mocht het de pret niet drukken. In het eerste duel tegen Swift kwamen we weliswaar met 0-1 achter maar dat lieten we niet op ons zitten. Met goed aanvallend voetbal wisten de in de gestaag vallende regen de achterstand om te buigen in een 1-3 voorsprong. We waren technisch en tactisch dan ook beter dan onze tegenstander.

Na een pauze in de uiterst gedateerde maar gezellige kantine mochten we twee wedstrijden achter elkaar spelen. Eerst moest Pancratius er aan geloven. Ze hadden in hun eerste wedstrijd gelijk gespeeld tegen VVZ en voor ons was het dus van belang de volle wist te pakken, dan hadden we aan een gelijkspel in de laatste wedstrijd genoeg om de poule- winnaar te worden.

Op inzet en werklust werd de wedstrijd tegen een technisch goede ploeg door ons veilig gesteld. Mooie doelpunten (zelfs eentje uit een vrije trap) gaven ons de 3-1 voorsprong die we zo graag wilden hebben. Het zelfvertrouwen groeide en we zagen uit naar de meteen daaropvolgende pot tegen VVZ. Zij hadden hun tweede pot met 5-1 gewonnen dus we wisten dat het de sterkste tegenstander uit de poule was.

Ook hier waren we weer de betere voetballende ploeg. We stonden na 8 minuten dan ook met 0-1 voor. Deze stand wisten we tot aan het eind van de wedstrijd vol te houden. Alleen wist de scheids nog niet dat het het eind van de wedstrijd was. Hadden we een van de vele kansen gemaakt die we in de tussentijd kregen was dat geen probleem geweest. Omdat we die allemaal gemist hadden kwamen we in 23 ste minuut (de pot moest na 20 minuten klaar zijn) toch nog voor een verassing te staan. VVZ scoorde 1-1. Gelukkig werden we ook met deze uitslag poulewinnaar en mochten we de finale spelen!

In deze pot hadden we niet echt een kans. Het thuisspelende Herenmarkt E2 wist het voordeel van eigen veld en eigen publiek goed uit te buiten. In een zinderende match wisten onze jongens lang de 0-0 te houden en creëerden we zo nu en dan gevaarlijke kansen. Onze keeper Jhan Carlos hield ons lang in de race. Met een paar prima reddingen wist hij het verschil te maken. Uiteindelijk wist Herenmarkt E2 (die normaal in de 1e klasse speelt, zo wist Marc als spion te ontfutselen aan de coach van Herenmarkt) te scoren en onze defensie te verslaan. Rap daarna vielen nog twee goals…voor de tegenstander. Helaas geen 1e prijs…

Maar toch! Tweede van de 8 is een uitstekende prestatie! Een geweldig resultaat en we mochten een mooie beker mee naar huis nemen! Dankzij een goed team dat heel veel inzet heeft getoond hebben we dit bereikt!

De E2 ….daar win je nog eens wat mee…Goed gedaan jongens!