D1 wint na strafschoppen bekerthriller tegen FC Almere!

In de derde wedstrijd binnen 5 dagen werd er vanavond op Broekdijk een heuse bekerthriller afgewerkt. Bekend was dat we in FC Almere een sterke tegenstander hadden geloot en dat onze prioriteit toch in de competitie zou liggen. Maar toch….als je dan in de derde ronde zit wil je natuurlijk toch kijken hoe ver je kunt komen!!!

Dat was te zien, zelfs Junior was er na een lange blessure weer bij en stond te popelen om z’n rentree weer te maken. Hij begon echter logischerwijs nog even op de bank. De wedstrijd begon aardig en snel was duidelijk dat we te maken hadden met een voetballende ploeg die ook de duels niet schuwden. Zo ontstonden er pittige duels op het middenveld. Onze jongens pakten dit goed op en maakten het Almere moeilijk waardoor zij in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk konden worden.

Achterin werd niets weggegeven, Nik, Milan, Lars, Douwe en later ook Junior stonden hun mannetje! Voorin kon Justin al een paar keer doorbreken, z’n voorzetten waren nog wat onnauwkeurig waardoor Olivier en Martijn net een teentje te kort kwamen. Met de wind in de rug werd de keeper van Almere een paar keer op de proef gesteld maar bewees dat hij niet makkelijk passeerbaar te zijn.

Op een uithaal van Justin (prachtig doorgebroken en op de bekende manier z’n tegenstander uitgekapt) had hij echter geen antwoord..: 1-0.

Breukelen drong verder aan en wilde het duel beslissen, echter gaf Almere zich niet zomaar gewonnen. Het duel begon feller en fysieker te worden en de waterzak moest er een paar keer aan te pas komen. Kansen werden om zeep geholpen en zo behield Almere zicht op een gelijkmaker.

De rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong, de meegereisde toeschouwers uit Almere begonnen hun teleurstelling verbaal te uiten (we begrepen dat er wellicht wat opgepropte frustraties waren nadat ze massaal in een file hadden gestaan, de wedstrijd begon dan ook 20 minuten later dan gepland).

De tweede helft gaf in eerste instantie een ander beeld, door wat omzettingen bij Almere hadden we het achterin even wat lastiger. Er werd te veel ruimte weggegeven waardoor een paar keer gevaarlijk van afstand geschoten kon worden. Jesse wist deze te pareren en 1 schot via de lat weg te tikken.

Het initiatief lag de eerste 10 minuten bij Almere maar na onze aanpassingen werd dit weer door Breukelen overgenomen. Met grote kansen op de beslissing als gevolg; Olivier, Justin en ook Gino waren dichtbij, keeper en kruising voorkwamen de 2-0…En toen….5 minuten voor het einde maakte Almere door een misverstand in de verdediging toch gelijk…, Jesse was kansloos: 1-1. Almere vierde dit in de ogen van de scheidsrechter iets te uitbundig waarvoor een speler van Almere een aantal minuten naar de kant moest (hij had z’n shirt uitgetrokken…).

Iets overdreven wat blijkbaar goedgemaakt mest worden met het door de vingers zien van grove aanslagen op de benen van vooral Mitchell. Beide teams gingen tot het uiterste met gevaarlijke billenknijpende momenten voor beide doelen. Uiteindelijk klonk het fluitsignaal en restte niets anders dan een onbevredigend einde van een lekkere bekerstrijd; strafschoppen!!!

Een zenuwslopende serie penalty’s die begon met een misser van Breukelen en een score van Almere. In de volgende drie strafschoppen maakte Breukelen geen fout en wist Jesse 1 strafschop te stoppen en ging er 1 van Almere over het doel. Iedereen stond al klaar om te juichen toen de laatste penalty toch nog via hand en paal naast ging…

Een extra serie (om en om) moest er aan te pas komen waarin Breukelen uiteindelijk de gelukkige was (naar onze mening uiteindelijk verdiend). Moegestreden en hier en daar kreupel werd er voldaan de kleedkamer opgezocht, tot ver waren er oerkreten te horen!

Op naar de volgende ronde, we zien wel wanneer en tegen wie, nu eerst even genieten..!

Zaterdag het “Markermeertoernooi” met mooie tegenstanders als Marken D1, Heerjansdam D1 en SpVg Mohnesee uit Duitsland. We vertrekken om 11.45 uur vanaf FC Breukelen.