FC Breukelen E3 steeds meer een team

De training en ervaringen tijdens wedstrijden werpen zijn vruchten af. Als ouders langs de lijn zien we “onze jongens” groeien. Er wordt steeds meer overgespeeld en niet gegaan voor het eigen gewin, maar voor het teamresultaat. Ook spannend dat er al geoefend gaat worden met het oog op spelen op een heel veld, volgend seizoen, wanneer iedereen bij de D gaat spelen.

De E3 stond voor de speelronde van vandaag (10 april) op de tweede plaats van de voorjaarscompetitie. Met 4 wedstrijden gespeeld (2 gewonnen, 1 gelijk en reken maar uit…..). 7 punten uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van 12. En vandaag moest er gespeeld worden tegen de koploper, Argon E6 met 5 gewonnen wedstrijden en een doelsaldo van 43. Dat zou een zware klus worden. Maar dat kan voor deze spelers ook positief werken. Want andersom is het ook zo dat wedstrijden waarvan ze van tevoren denken dat ze de drie punten al in hun zak hebben, niet zo makkelijk bleken.

Vandaag was een bloedstollende wedstrijd, slecht voor de harten van de enthousiaste toeschouwers. Blij waren we al te zien dat het vrij lang 0-0 bleef. Gezien het positieve doelsaldo van Argon waren wij vast de eerste tegenstander die zich niet snel gewonnen gaf. De 1-0 voorsprong van Argon, daar konden ze niet lang van genieten. En de 1-1 werd 1-2 en 1-3 voor FC Breukelen. Maar dat liet Argon natuurlijk niet gebeuren. Ze hadden echter heel veel kansen (en ruim meer dan 10 prachtige reddingen van onze keeper Justin) nodig om weer op gelijke hoogte te komen met Breukelen. Er werden een paar jongens van ons onderuit gehaald en hands gemaakt (en zelfs de scheidsrechter moest het ontgelden met een bal tegen zijn hoofd), waardoor de mooie eindstand van 3-3 het eindresultaat was.

Ik denk dat Argon achteraf blij is met 1 punt en dat Breukelen vooraf voor 1 punt getekend zou hebben. Heel even de teleurstelling op die koppies dat de voorsprong weer werd weggegeven. Maar toen moesten ze toch beamen dat de trouwe fans gelijk hadden. Dat dit gewoon een zeer goed gespeelde en zeer spannende wedstrijd was en dat ze het Argon niet cadeau hebben gegeven.

e3_fc_breukelen_10042010.jpg

Op de foto, gemaakt bij Argon, ontbreken Liban en Suar, die er ook bij de wedstrijd niet bij waren.