D1 koploper na tweede winst op Nederhorst binnen 3 dagen!

Na de mooie en overtuigende overwinning van zaterdag (5-0) moesten we vanavond wederom tegen Nederhorst, deze keer uit. Natuurlijk was Nederhorst erop gebrand een beter resultaat neer te zetten, ze streden daarnaast ook nog eens om hun allerlaatste kans om nog voor de titel in aanmerking te komen.

Onze jongens waren zich ervan bewust dat het niet zo gemakkelijk zou gaan, toch was het al wel vrij snel duidelijk dat Breukelen weer de betere ploeg was (al ging het met de nodige moeite). Nederhorst toonde zeer veel fysieke inzet, geholpen door een matig veld en een “zware bal” wisten ze het onze D1 knap lastig te maken om tot vloeiende aanvallen te komen.

Toch kwamen Justin en Olivier een paar keer goed door maar faalden in de afwerking. Nederhorst kwam nauwelijks in de buurt van het doel van Breukelen, slechts een paar speldenprikjes waar onze verdediging weinig moeite mee had. Ruststand 0-0…we waren toch niet helemaal gerust….

In de tweede helft werd Nederhorst wat brutaler en moest er een paar keer “ingegrepen” worden. Jesse stond goed bij een inzet vanuit een corner, verder bleef de verdediging foutloos. De slag werd op het middenveld geleverd maar uiteindelijk beslist door de messcherpe uitvallen van Justin. Martijn wist de bal op het middenveld te veroveren en bereikte Justin. Deze omspeelde z’n directe tegenstander en ging er razendsnel vandoor. Alleen voor de keeper maakte hij simpel af: 0-1

De krachten ontbraken bij Nederhorst om er nog een offensief uit te persen, de 0-2 was dan ook een logisch gevolg en was een kopie van de eerste goal….deze keer werd Justin weggestuurd door Olivier. Olivier had direct daarna de 0-3 op z’n schoen maar schoot de bal aan de verkeerde kant van de paal.

Een zware pot, de tegenstander slaagde er goed in om ons spel te ontregelen, toch verdiend! Duco werd wederom bedankt voor z’n assistentie!

Door deze overwinning is Breukelen in puntenaantal gelijk gekomen met ’s Graveland maar doordat we 1 wedstrijd minder hebben gespeeld zijn we “voorlopig” koploper!! Donderdag de belangrijke bekerwedstrijd tegen het zeer sterke FC Almere, zorg dat we de dag rust goed gebruiken, woensdag vroeg naar bed! Mitchell is er dan weer bij en wellicht dat Junior voorzichtig weer een paar speelminuutjes kan gaan pakken…

Verzamelen om 18.15 uur, wedstrijd begint om 19.00 uur met hopelijk veel publiek om de D1 naar de vierde ronde te helpen!

30 maart 2010; vv Nederhorst D1 – FC Breukelen D1 : 0-2 (0-0)