Breukelen E2: zo kan het verkeren

Anderhalve week geleden speelde Breukelen E2 tegen de jongens van ‘sGraveland. In een zeer matige wedstrijd (vooral van onze kant) kwamen we keer op keer achter te staan. De fut zat er niet in en alle jongens leken wel op de spaarstand te staan.

Ondanks dat we technisch en positioneel veel beter waren dan onze tegenstander hadden we een moeilijke ochtend. Hoe gek kan het lopen. Op het eind van de wedstrijd, bij een stand van 3-3, maakt ‘s Graveland een eigengoal en lopen we met de overwinning van het veld. Voel je je net PSV: niet verdiend maar wel gewonnen…

Afgelopen zaterdag speelden we volledig anders! De eerste 10 minuten leken op de week daarvoor en helaas stonden we toen almet 2-0 achter. Daarna werd de ware E2 wakker en hebben we de beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. De verdediging stond op 1 lijn en verdedigde als een huis, geconcentreed en safe.

De aanvallende midenvelders en spitsen bewogen goed mee en sloten aan om de bal op te halen. Vooral voorin werd veel ‘druk gezet’ waardoor we steeds snel in balbezit kwamen. Het tweede deel van de eerste helft was weer voor ons en met 3-1 gingen we rusten.

De tweede helft waren we nog beter en bij vlagen speelden we de tegenstander van het veld. We scoorden de 2-3 en keregen kans op kans. Ballen net naast, op de lat of voorlangs, een keeper die een paar goede saves had en een beetje pech maakten dat we na deze top-wedstrijd met lege handen stonden. Alhoewel…na zo’n goede pot sta je nooit echt met lege handen. Toch voel je je net Sven Kramer: wel beter maar toch niet gewonnen…

Zo kan het verkeren in het voetbal. You win some, you lose some…