100 % D2

Vorig jaar was er nog het jammerlijke 4-2 verlies in de najaarscompetitie, tegen dezelfde tegenstander als deze week, BVV D2. Een wedstrijd waar het 10 minuten vóór tijd nog gewoon 2-2 stond maar waar we toen nog onvoldoende van de lange adem waren. Dit oude feitje in het licht van de afgelopen wedstrijden toch maar even in de voorbespreking gegooid en de reacties gepeild. Vele details bleken opmerkelijk goed bewaard gebleven en zelfs de besproken oplossingen wisten jullie deze week feilloos op te ratelen. Hoe anders kan de werkelijke wedstrijd er dan toch nog steeds uit zien.

Met Koen deze week ziek en Matthijs de 1e helft uitgeleend aan het met veel blessures kampende D1, lag er een grote uitdaging voor het middenveld en de andere spitsen om hun doeltreffendheid aan te tonen. Met het windje in de rug liet het hele elftal er dan ook geen gras over groeien en vol overgave werd de aanval gezocht.

Na diverse gemiste kansen was het na 10 minuten reeds raak, toen Zwier zijn doorzetten nu wel met balbezit beloond zag. De keeper werd prima op het verkeerde been gezet en omspeeld waardoor de voor ons doen vroege 1-0 er in zat. BVV had er deze helft ook nauwelijks een passend antwoord op.

Door een enkele onoplettendheid mocht BVV een paar schoten lossen maar creëerden eigenlijk de gevaarlijkste momenten uit een aantal corners. Niets zo lekker dus dan de 2-0 vlak voor rust andermaal van Zwier.

De tweede helft ging Stephen de D1 assisteren en kwam Matthijs weer terug, perfect jongens voor de getoonde hulp en flexibiliteit, ook namens de D1! Je zou nu nog meer aanvallende moed verwachten maar eigenlijk kwam dat niet helemaal goed uit de verf.

Zwier zag zijn scherpe dag in de 40e minuut nog wel beloond met zijn derde goal, na een teruggekaatste bal van de BVV keeper, maar samen met de tegenwind maakten we het onszelf allengs moeilijker. Dit deed BVV oprecht geloven dat er misschien nog iets te halen viel en kwamen we verdedigend nog serieus in de problemen en ging uitverdedigen uiterst moeizaam.

De 3-1 hing dus al een tijdje in de lucht en de prachtige krul in de lange hoek, onhoudbaar voor Jeroen, viel dan ook niets op af te dingen. Dat een redelijk onhandige handsbal in het eigen strafschopgebied in die fase ook nog eens onbestraft bleef, deed het vertrouwen in een gunstige afloop gelukkig nog een beetje goed. 3-1 winst dus en met 12 uit 4 inmiddels overtuigend aan kop in deze competitie.

Dat maakt je ook het team waar de anderen extra gemotiveerd van kunnen raken. Als we dat zelf ook maar worden hoeven we ons vooralsnog weinig zorgen te maken. Nog maar pas geleden speelden we thuis 3-1 tegen OSM, aankomende zaterdag alweer in de return. Laten we afspreken dat we het aantal samengeknepenbillenmomenten tot een minimum zullen beperken?