D1 door naar derde ronde KNVB-beker

Vanavond dan eindelijk de 2e ronde voor de KNVB beker tegen Hilversum D1. Deze wedstrijd stond inmiddels al een maand of 4 op het programma maar werd telkens weer afgelast of verplaatst. Onze supporters waren in aantal het thuispubliek alvast de baas..Vanwege de reeds eerder genoemde blessures en afwezigheid van Nik (die met het KNVB team ook een wedstrijd moest spelen) hadden we de assistentie van Duco en Dave van de D2. Niels durfde het met z’n enkel weer aan en werd na het intapen van de bewuste enkel voorzichtig als wisselspeler ingebracht, Max zat met z’n mitella op de bank…

In een zeer rommelige eerste 10 minuten, mede door het matige veld en een “zware senioren bal”, was het al wel snel duidelijk dat Breukelen meer kwaliteit bezat dan Hilversum. Toch moet je in zulke situaties altijd blijven oppassen dat je hierdoor niet te nonchalant gaat spelen. Zo kon het gebeuren dat na een aantal gemiste kansen van o.a. Gino (over het doel), Justin (naast) en Olivier (op de keeper) ook Hilversum enkele malen voor doelman Jesse verscheen. Deze stond vandaag in ieder geval op z’n post en kon vrij eenvoudig “de nul” houden.

Halverwege de eerste helft was het dan toch raak; Justin speelde met de rechtsachter van Hilversum en kon doorlopen naar de keeper die hij door of via z’n benen speelde en de 0-1 liet noteren. Dit bracht wat rust. Het spel werd wel iets beter maar oogde minder dan we gewend zijn. De 0-2 viel niet lang daarna toen Justin in de diepte werd aangespeeld en op snelheid z’n tegenstander klopte. Wederom alleen voor de keeper maakte hij geen fout! De wedstrijd en overwinning kwam vanaf dat moment geen seconde meer in gevaar en met deze stand werd de kleedkamer opgezocht.

Na rust werden een paar kleine omzettingen aangebracht, Mitchell schoof naar de laatste man, Milan (die een weer een prima pot speelde) als voorstopper en Niels op de midden-midden positie. Bij vlagen een paar mooie aanvallen waaruit nog slechts 1 x werd gescoord. Een prachtig opgezette aanval door Niels werd door Olivier voorgegeven en de uitstekend opgekomen Duco kon de bal direct in het doel volleren: 0-3 ! Dat het daarbij bleef mogen we onszelf aanrekenen…Kansen waren er genoeg voor Olivier en Justin (paal), met een beetje minder zelfzuchtigheid had er wat meer in gezeten.

De wedstrijd werd geleid door een uitstekende scheidsrechter die het spel en de spelers goed in de hand had en optrad waar nodig. Onze “stand-ins” Dave en Duco werden bedankt voor hun aanwezigheid en inbreng (Duco zelfs een prachtige goal) en natuurlijk ook Mitchell die er a.s. zaterdag tegen Nederhorst ook bij zal zijn. De derde ronde is hiermee bereikt, we zijn benieuwd wie ons daarin als tegenstander staat te wachten en….wanneer deze gespeeld gaat worden…

Dinsdag even geen training, er staat voor volgende week met 4 wedstrijden in 8 dagen (!) immers een zwaar programma voor de deur. Donderdag wel training!

Tot zaterdag waar de volgende beproeving alweer staat te wachten; thuis tegen Nederhorst D1, verzamelen om 10.15 uur

22 maart 2010; FC Hilversum D1 - FC Breukelen D1: 0-3 (0-2)