D1 houdt goed stand tegen de C2!

11 maart 2010; FC Breukelen C2 – FC Breukelen D1: 2-2

Vanavond werd er in plaats van trainen een nuttige oefenwedstrijd gespeeld tegen de C2. Alhoewel er in sommige gevallen zelfs sprake was van een leeftijdsverschil van 2 of 3 jaar , lieten onze jongens zich het kaas niet van de brood eten! Met Mitchell nu als tegenstander i.p.v. teamgenoot stond er ook nog wel enige prestige op het spel, bovenal was het echter vooral als een leerzaam duel bedoeld.

De eerste helft begon nogal rommelig, de C2 wilde laten zien dat ze beter waren, de D1 probeerde dit te voorkomen door regelmatig de voet dwars te zetten. Met veel inzet en toch vooral ook voetballend gaven de jonkies goed partij en kwam de C2 nauwelijks in hun spel of tot uitgespeelde kansen. De D1 werd brutaler en kwam door middel van een prachtig genomen vrije trap vanaf 16 meter (Justin) op een 1-0 voorsprong. Het zelfvertrouwen groeide en de boys hadden door dat ze echt niet onder hoefden te doen. Dit resulteerde dan ook snel tot nog twee gevaarlijke momenten voor het C-doel en uiteindelijk zelfs tot de 2-0 toen Olivier op volle snelheid werd weggestuurd en de keeper beheerst het nakijken gaf. Met deze verrassende stand werd er gerust en de kleedkamers opgezocht waar we door de muren heen een donderspeech konden waarnemen.

De tweede helft was voor de C2, die fysiek letterlijk en figuurlijk wat meer gewicht in de schaal gooide en een stuk beter speelde dan de eerste helft. Nadat Jesse eerst nog een paar goede reddingen kon verrichten moest hij uiteindelijk toch capituleren toen hij een bal niet goed kon verwerken en de bal werd binnengewerkt: 2-1 door Mitchell. De C2 gooide er nog een schepje bovenop en de krachten begonnen langzaam maar zeker weg te vloeien. 10 minuten later viel dan ook de 2-2 toen Stef na een mooie pass alleen voor de keeper kwam en na twee eerder mislukte pogingen deze maal goed afwerkte.

De D1 herpakte zich gelukkig enigszins en kreeg weer grip op het spel, de C2 zette hier kracht tegenover wat wellicht vlak voor een belangrijke competitiewedstrijd iets te veel van het goede was. De wil om te winnen was er in ieder geval zullen we maar zeggen…De 2-2 was een terechte einduitslag waarin beide ploegen zich konden vinden! Hopelijk vallen de blessures een beetje mee en is iedereen zaterdag fit voor de wedstrijd tegen “de Vecht”. In ieder geval een mooi resultaat en voor herhaling vatbaar.