E2 verliest eerste duel na de winterstop

In een koud Fc Breukelen stadion stonden de jongens van de E2 afgelopen zaterdag te trappelen om hun eerste veldwedstrijd na de winterstop te spelen. In de zaal hadden we in januari een toernooi gewonnen dus de sfeer was vol zelfvertrouwen.

Omdat de scheids het niet al te nauw nam met het begrip ’10 uur beginnen’ stonden de jongens van beide partijen te blauwbekken op het veld.

Eenmaal aanwezig was iedereen blij dat de scheids zijn fluit liet klinken.

Wat we toen nog niet wisten was dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Het team van Maarssen verraste ons met een snelle goal en evenzo met snel spel. Die jochies wisten elkaar makkelijk te vinden.

Gelukkig maakte we snel een tegendoelpunt en ontstond er een spannende eerste helft waarvan gezegd moet worden dat het krachtsverschil zich al aftekende in het voordeel van Maarssen. Onze jongens werkten hard en liepen de longen uit het lijf, dat moet gezegd.

Met een achterstand gingen we de rust in. Toch hadden we nog hoop op een goed resultaat, op een enkeling na.

In de tweede helft werd duidelijk wat in de eerste helft al voelbaar was. Ondanks de grote inzet bleek de tegenstander een maatje te groot en verloren we de wedstrijd met 6-2. De oplettende lezer weet dus dat breukelen E2 ook in de tweede helft wel een bal in het net wist te jagen.

Wat het vermelden waard is is het volgende: Vorige keer tegen Maarssen werden de jongens vergezeld door ouders die het woord volwassen niet waard waren, ik heb daar toen iets over geschreven. Deze keer echter hadden we te maken met zeer sportieve en vriendelijke mensen. Een verademing.

Zo zie je maar, ook mensen uit Maarssen kun je niet over een kam scheren.