Gemengde gevoelens bij overwinning D2

We hadden het eigenlijk wel een beetje van tevoren kunnen weten. Argon is nog een van de weinige verenigingen waar je op de D-gerechtigde leeftijd nog getrakteerd kunt worden op een aanvangstijd van 8.45 uur (de vertrektijd laat zich raden). Tel daar de nog immer grillige weersomstandigheden en een gure noordoostenwind bij op, en je hebt bijna alle ingrediënten voor een … te slap begin.

De eerste helft was het vooral de D3 van Argon wat de boventoon voerde. Niet dat ze nou zoveel beter waren maar vooral omdat we het maar een beetje lieten gebeuren, althans zo slapjes kwam het in ieder geval over. De organisatie en communicatie kwam niet van de grond en het mag een klein wonder heten dat de tegenstander in deze fase en met de immense druk die gezet werd geen doelpunt wist te maken, anders had deze wedstrijd wellicht een totaal ander verloop gekend. Een enkel schot voorlangs was dan ook het weinige wapengekletter wat de D2 in de eerste helft als antwoord had.

In de rust werd toch maar even de weelde van een warme kleedkamer opgezocht om de eerste voorzichtige schade op te maken. Het was al vrij snel duidelijk dat iedereen het eens was met de kritiek van Tim en Peter en de geboden oplossingen werden gelukkig helder vertaald naar de te nemen acties voor de 2e helft, maar nu de uitvoering nog?

Aanvankelijk leek Argon de weg te willen vervolgen van de eerste episode maar wederom stond gedisciplineerd verdedigen dit in de weg. Gelukkig ook stond onze opstelling veel beter en zagen en hoorden we dat er veel meer en positiever onderling gecoacht werd. Hiermee groeide ook het besef dat er vandaag misschien wel wat te halen viel in het Mijdrechtse en met gangmaker Stan voorop in de strijd, geloofde hij na 43 minuten in zijn kansen bij een terugspeelbal op de keeper van Argon. Hoe hij hem mee kreeg was natuurlijk met enig fortuin maar hij viel goed en werd direct degelijk afgerond waarmee zijn inspanning op de juiste wijze beloond werd.

Nu moest Argon zijn eigen stellingen verder gaan verlaten en werden de ruimtes en counterkansen iets groter. Luttele minuten later wist Koen door te breken en oog in oog met de keeper liet hij zich niet van de wijs brengen en schoot onbetwist de 0-2 binnen. Ondanks dat waakzaamheid achterin nog steeds geboden was, hadden de schermutselingen zich duidelijk verplaatst naar het vijandelijke doel maar ontbrak het nog wel eens aan de juiste richting. Niets zo bevrijdend dus als de laatste goal vlak voor tijd van Matthijs uit een voorzet van Stan.

De neutrale toeschouwer heeft een wedstrijd gezien met twee gezichten. Van 0-3 kun je moeilijk zeggen dat het onverdiend is, maar bij een iets ander wedstrijdverloop hadden we net zo makkelijk met 3-0 kunnen verliezen. Niettemin staan we met de volle winst uit twee wedstrijden bovenaan naast Victoria D3. Dit Victoria werd voor de winter nog met 12-0 door onze D1 opzij gezet maar won afgelopen weekend wel met 4-0 van Altius D2, onze tegenstander van volgende week. BVV boekte een bescheiden 2-0 winst op OSM. Altius was voor de winterstop nog een tegenstander waar de slotminuten ons helaas opbraken. Dezelfde slotminuten waar we opmerkelijk genoeg ook steeds beter mee leren omgaan. Verrassen jullie voor de verandering jezelf een keer?