Stabiele uitoverwinning D1 op NVC D2!

6 maart 2010; NVC D2 – FC Breukelen D1: 1-4

Het leek lekker weer, een blauwe lucht en een voorjaarszonnetje, toch was het guur en koud maar kon er bovenal gelukkig wel gevoetbald worden! Vandaag uit naar NVC, zonder Junior die een vervelende liesblessure heeft..Voor het eerst sinds weken (na een slepende voetblessure) was Justin gelukkig weer eens van de partij. Met slechts 1 training in de benen verscheen hij aan de start, we waren benieuwd hoe lang hij het vol zou houden.

De eerste 12 minuten waren een voortzetting van de laatste wedstrijd tegen ’s Graveland; erg rommelig, we wisten elkaar maar moeilijk te vinden en er werd slordig balverlies geleden op het middenveld. Daarna begon het beter te draaien en konden we weer enige bekende patronen herkennen. NVC deed aardig mee zonder gevaarlijk te worden, daar stond onze verdediging te goed voor op- en ingesteld. Na eerst nog een schot tegen de paal was het in de 20ste minuut raak; Justin trok de bal voor en Olivier kon er z’n hoofd tegen krijgen om de 0-1 te laten noteren! Een prima doelpunt, daarna werd er al gemakkelijker gevoetbald. De 0-2 was dan ook een logisch gevolg….

Een schitterend opgezette aanval; Olivier wachtte slim en tikte de bal op het juiste moment vanaf de middenlijn door naar een doorstomende Justin. Op volle snelheid liep hij op de keeper af, deze kon nog net z’n hand tegen Justin’s inzet krijgen maar Gino was prima meegelopen om de terugkomende bal tegen het net te knallen.

NVC spartelde nog een beetje tegen maar de wedstrijd was al gelopen….Op het koude veld werd een korte rust gehouden en werden er nog een paar aanwijzingen gegeven.

De tweede helft leek het spel al meer en meer of hetgeen we van voor de winterstop kennen. Prima combinaties, nog wat slordig, strijd en een geconcentreerde verdediging.

Uit twee van de vele corners wist Breukelen te scoren; eerst wist Willem met een prima kopbal de 0-3 binnen te werken, daarna was het Martijn die uit een rebound (na een kopbal van Milan) 0-4 scoorde. De score had gemakkelijk nog veel hoger uit kunnen vallen, de schoten en scherpte waren logischerwijs nog niet helemaal in orde. Dat NVC de eer redde was voor de statistieken, toch ook verdiend na een sportieve en strijdvaardige wedstrijd. Een mooi afstandschot spatte achter Jesse uiteen op de lat, we waren te laat om de NVC spits nog van de rebound af te houden..:1-4

Mannen, er is nog veel te doen om echt weer terug te keren op het “oude niveau”, de eerste tekenen van herstel waren in ieder geval zichtbaar en geven weer genoeg vertrouwen. Donderdag 11 maart oefenen we tegen onze C2, volgende week tegen SV de Vecht D1 dat zeer verrassend Nederhorst D1 met 4 -1 naar huis terug stuurde. We zijn dus gewaarschuwd! ’s Graveland heeft de leiding genomen na een 1-7 uitoverwinning bij VIOD, met twee inhaalwedstrijden deze week zullen zij daar voorlopig ook wel even staan. Wij zetten echter de achtervolging in, hopelijk weer snel met Junior die we een snel herstel toewensen.

Eemnes kwam vandaag niet in aktie!

Verder nog felicitaties voor Lars en Jesse (jarig resp. 5 en 7 maart) en Nik met de succesvolle KNVB selectie!