Waar was de E4?

Héhé eindelijk we mogen weer voetballen, we zitten al in maart en hebben pas één competitie wedstrijd gespeeld, en wat voor één. Op team spirit en inzet werd er gewonnen van SCH’44.

Dat was een mooi gegeven en met goede moed vertrok, afgelopen zaterdag, de jongens van de E4 naar Vleuten. Immers vandaag stond de uitwedstrijd tegen de E3 van PCVC op het programma. Op papier een lastige tegenstander, ze hadden vorige week gewonnen met 11-2.

In de kleedkamer werd de tactiek nogmaals doorgenomen, in positie blijven, middenvelders actief mee terug verdedigen, bij balbezit het veld groot maken en uiteraard bij balverlies het speelveld klein maken.

Het was tijd en de wedstrijd begon, de bedoelingen van PCVC was duidelijk de tegenstander onder druk zetten en met snel spel de tegenstanders uit positie spelen. Nou, dit lukte ze aardig vanaf het eerste moment werden de jongens uit Breukelen onder druk gezet en steeds meer naar eigen goal terug gedrongen. De jongens uit Breukelen probeerden onder de druk uit te komen en vergaten hierdoor hun taken. De middenvelders en aanvallers speelden te ver naar voren waardoor de verdediging continue tegenover een overmacht van aanvallers stonden. Het duurde ook niet lang via een snelle aanval wisten de jongens van PVCV te scoren en was het 1-0 voor de thuisploeg. De jongens van Fc Breukelen werden steeds meer onder druk gezet met gevolg dat men achter de bal aanliep in plaats van achter de tegenstander. Ja hóór vanuit een hoekschop werd de bal in één keer in de goal geschoten, 2-0 voor PCVC. De ene aanvals golf na de andere kwam op de goal, van de uitstekend keepende Tim, afrollen. Het was bijna rust en de schade was nog steeds beperkt, maar via een schitterend genomen vrije trap van PCVC werd de ruststand 3-0 voor PCVC.

In de rust werd nogmaals aangegeven wat er verwacht werd van het team uit Breukelen en dat ze als een team moesten gaan voetballen. Het leek er heel even op dat de donder speech werkte namelijk het was Thomas die vanachter uit met een diepe bal achter de verdediging van PCVC Ole wist te bereiken. Oog in oog met de keeper van PCVC wist Ole de bal in de goal te schieten 3-1. Vanaf dat moment ging het helemaal fout posities werden vergeten het team bleef maar achter de bal aanlopen en werd elke keer verrast door PCVC. Het was te danken aan Tim dat de uitslag niet een basketbal uitslag zou worden. Tim wist zijn goal redelijk schoon te houden met acties waarin hij met zijn hoofd naar voren het duel in gang, klasse Tim.

Na een marteling in de tweede helft was de eind uitslag 7-1 voor PCVC.

Jongens ook verliezen hoort erbij, zaterdag hebben jullie de kans om het een en ander recht te zetten tegen de Meern.