Eerste overwinning D4 in 3e klasse

De D4 begon vandaag in de derde klasse met een mooie overwinning bij Zuidvogels D4. We gingen vroeg opweg naar Huizen met precies 11 spelers om de voorjaarscompetitie te beginnen.

Noodgedwongen moesten de jongens, voor het eerst, in een nieuw systeem, 4-4-2, spelen. Ruben is een keeper die bij de enkele keren dat de tegenstander gevaarlijk wordt altijd zijn team redt. De verdediging maakt bijna geen fouten,Timo, Damian, Menno en Stijn gaan voor elkaar door het vuur en geven nooit op,vandaag was het vooral Stijn die ook in de opbouw erg goed speelde.

Het middenveld speelde in het centrum met Bram en Mike, die doorgeschoven is van de laatste man positie, en aan de zijkanten Nakota en Kevin die samen langs de flanken de 2 spitsen Thijn en Tim zouden voorzien van goede ballen.

Na enkele goede aanvallen van onze kantredde Ruben de nul met een superredding toen een spits alleen op hem afkwam.

Bram en Mike sloten goed aan in het centrum en een doelpoging van Bram werd door Thijn omgezet in een 1-0 voorsprong.

Niet snel daarna zorgde Tim voor een dik verdiende 2-0 voorsprong en deze stand werd makkelijk gehandhaafd tot de rust al kwam deze wel op tijd om even op adem te komen.

In de rust konden wij alleen maar zeggen, jongens hou dit vol en blijf zo doorgaan.

De rust deed de jongens goed, want vlakna de rust zorgde de onvermoeibare Nakota na goed doorgaan na zijn eigen aktie voorde snelle 3-0. Toen Tim met zijn 2de doelpunt, met links, voor 4-0 zorgde was de wedstrijd gelopen.

Pech was dat de goed spelende verdediging tegen het einde toch nog de eretreffer van Zuidvogels moest toestaan.

Jongens alle ouders die mee waren hebben genoten van de wedstrijd en van jullie goede samenspel.

Zuidvogels D4 - FC Breukelen D4: 1 - 4 (0 - 2)