De D3 laat zich niet gek maken

Vandaag stond een zware wedstrijd op het programma. Argon als tegenstander is een hoofdstuk apart en wordt nog altijd gezien als een tegenstander die tegen het scherpst van de snede speelt en waarbij het er hard aan kan toe kan gaan. Met Omar geblesseerd langs de kant konden we bijna in volle sterke aantreden.

Gezien het verloop van de voorgaande wedstrijden moest iedereen weer even op scherp gezet worden, dit werd dan ook voorafgaand aan de wedstrijd in de kleedkamer gedaan. De boodschap was niet anders dan de andere keren; feller op de bal, druk zetten, niet te kort overspelen, elkaar coachen en verdedigen aan de goede zijde. Zaken die we in de wedstrijd zeker hebben teruggezien

Vandaag werd onze wedstrijd gefloten door Peter Doeswijk, net teruggekeerd van zijn 0 -3 winst wedstrijd met de D2 bij Argon D3 thuis. Peter bedankt daarvoor.

De wedstrijd begon toch anders als we hadden verwacht met een zeer tamme Argon D4 als tegenstander. Gelijk vanaf het fluitsignaal speelde de eerste 25 minuten van de wedstrijd zich af op de helft van Argon. Door snel aan te sluiten en druk te houden op de tegenstander was de D3 continu aan de bal en in de aanval. De belangrijkste reden hiervoor was wel dat Argon zeer terughoudend speelde en het zich liet gebeuren. Veel kansen werden er gecreëerd. In de 6e minuut was er een snelle actie van Niels, Michael en Corne die net op tijd werd geblokkeerd waardoor Andrew fraai vanaf de achterlijn kon inschieten, helaas raakte hij de onderkant van de lat en kaatste de bal terug het veld in. Met nog een gemist afstandschot van Mart in de 10e en Niels in de 20e minuut kwam dan eindelijk in de 24e minuut de verdiende 1 – 0 op het scorebord, weer gemaakt door onze goaltjes dief Corne. Lang hebben we er niet van kunnen genieten want direct ging de knop om bij Argon en gingen ze volop in de aanval, de druk werd opgevoerd en nog voor de rust stond het al weer 1 – 1 in eerste instantie werd aan buitenspel gedacht maar dat was toch niet aan de orde wat heel goed gezien werd door de scheidsrechter. Een duidelijk signaal werd er af gegeven door Argon, iets waar we tijdens de rust iets mee moesten doen.

De tweede helft gaf een heel ander spelbeeld, er werd gewoonweg een harde strijd geleverd en beide elftallen waren in de aanval. Toch wist de D3 het spel weer naar zich toe te trekken en na enkele minuten was het Andrew die de 2 – 1 wist te scoren, een opluchting voor het team en de leiders zeker gezien het spelbeeld van de eerste helft. Toch kwamen er ook zorgen want het harde werken veranderde toch langzaam in hard spel en werden er gemene overtredingen gemaakt. Dit harde spel werd eigenlijk alleen gespeeld door Argon waarbij de D3 zich niet uit de tent liet lokken en gewoon fair bleef spelen. Verder in de tweede helft moest de scheidsrechter meerdere keren ingrijpen en dreigen met strafminuten wat heel goed werd opgepakt door de leider van Argon door de betreffende speler direct te wisselen. Ook langs de kant liepen de gemoederen hoog op en een afkoeling was noodzakelijk. Terug naar het voetbal; Na de 2 – 1 kwamen er over en weer kansen, er werd niet echt meer goed gespeeld maar hard gewerkt werd er zeker. In de 13e minuut ontstond er de mogelijkheid voor de D3 om de voorsprong uit te breiden, Een schot op doel van Niels werd geblokt door een Argon speler. Dit gebeurde echter met beide handen, dus hands, met een penalty als gevolg. Niels mocht hem dit keer nemen (vast een cadeautje want hij was vandaag jarig) en maakte met een hard en zeker schot de 3 – 1. In de laatste 15 minuten kregen we te maken met harde overtredingen op Mart en Michael, een zorgelijke situatie, waarbij de leiders zich afvroegen of de D3 hier tegen bestand waren. Gelukkig wisten ze het hoofd koel te houden en gingen ze niet mee in het harde spel. Toch maakt de D3 ook wel eens een overtreding met als gevolg dat ook wij in de 22e minuut een penalty tegen kregen. Maar wij hebben Matthijs op doel staan die, ook al werd de bal niet echt goed ingeschoten, deze wist te stoppen. Het eindsignaal kwam dit keer als een opluchting en na de handen geschud te hebben met de leiders van Argon was de lucht weer geklaard. We kijken nu al uit naar de uitwedstrijd tegen Argon ergens in April.

De 3 punten zijn weer binnen, concurrent Eemnes heeft net als ons met 1 – 1 gelijk gespeeld tegen Huizen, dus nog kansen genoeg om hoog te eindigen in deze competitie.

FC Breukelen D3 – Argon D4 3 – 1 (1 – 1)