F1 begint met winst!

De F1 van FC Breukelen is het nieuwe (voorjaars)seizoen begonnen met een verdiende overwinning van 2-1 uit tegen het altijd lastige Zuidvogels F2.

Na een lange rit naar Huizen door de dichte mist, trad de F1 om 10:00uur aan tegen de F2 van Zuidvogels. Helaas ontbrak Roger vanwege een hersenschudding en moest Ezra vlak voor de wedstrijd afzeggen omdat hij zich niet helemaal lekker voelde. Gelukkig konden beiden hun teamgenoten wel aanmoedigen, en dat heeft zeker geholpen!!!

Ondanks dat er dus geen wisselspelers waren bleef de F1 de hele wedstrijd vechten als leeuwen. Ryan hield zoals gewoonlijk zijn doel weer goed schoon. Bij de 1-0 uit een corner was hij echter kansloos op de harde knal van Zuidvogels. Jacko speelde zeer gedisciplineerd als laatste man alsof hij dat al jaren doet, in de verdediging geassisteerd door Vincent die de grote, lange spits van Zuidvogels geen enkele ruimte liet. Op het middenveld liepen Tieme en Damian, die vandaag zijn competitiedebuut in de F1 maakte, het vuur uit de sloffen. En voorin speelde Levi als diepe spits met Ruben daar omheen als schaduwspits.

In de vorige seizoenshelft liet de F1 wel eens ‘het koppie hangen’ als we achter kwamen, maar daar was vandaag geen sprake van. Voor de wedstrijd hadden we afgesproken dat we echt als team zouden voetballen, en dat was duidelijk te zien. De F1 bleef de aanval zoeken en was voor de rust dicht bij de gelijkmaker toen Ruben op de lat schoot en Tieme in de rebound over.

Na de rust wisselden Jacko en Levi van positie; al snel bleek dat dat niets uitmaakte voor het goede spel van voor de rust. Sterker nog: halverwege de tweede helft scoorde de F1 de verdiende gelijkmaker. Na goed doorgaan van Damian aan de rechterkant kwam de bal plotseling voor de voeten van Tieme, die zonder na te denken hard uithaalde: 1-1. De grote uit Breukelen meegereisde supportersschare
ging nu nog harder aanmoedigen. Het was duidelijk dat er meer te halen viel.

En dat bleek waar te zijn: vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg de F1 een vrije trap aan de linkerkant van het veld, zo’n 10 meter van de achterlijn. Ruben legde de bal neer en krulde hem met zijn rechtervoet over de keeper in de verre hoek: 2-1 voor, en bijna einde wedstrijd!

De F1 speelde de laatste minuten van de wedstrijd professioneel uit, ondanks dat de scheidsrechter maar liefst 3 minuten extra tijd liet doorspelen. De eerste overwinning was een feit, en we hebben allemaal het gevoel dat dit zeker niet de laatste zal zijn!