D1 niet “ontevreden” met gelijkspel…!

6 februari 2010; SV ’s Graveland D1 – FC Breukelen D1: 1-1

Na weken stilstand, een halve training en een oefenpotje was het vandaag dan eindelijk weer eens tijd voor een echte wedstrijd. De tegenstanders in deze voorjaarscompetitie zijn gelukkig van een beter niveau, jammer dat we daarom ongetraind en zonder Justin (nog steeds geblesseerd) van start moesten.

Mitchell begon met al een wedstrijd in de benen nog wel aan de wedstrijd maar moest al na 5 minuten het veld weer verlaten met een vervelende liesblessures. En zo stonden we dus al snel zonder onze 2 sterren, het spel was dan ook van een bedenkelijk peil. Het was duidelijk dat de vaste patronen die dit anders toch zo sterke elftal typeren door de lange winterstop ver te zoeken waren. Conditioneel hebben we ook behoorlijk ingeleverd, de komende trainingen zal John de spreekwoordelijke “zweep erover” halen…!

De eerste helft was op de eerste 5 minuten na toch licht voor ’s Graveland, al werd er eigenlijk geen enkele uitgespeelde kans genoteerd. De niet geheel onverdiende voorsprong kwam nogal gelukkig tot stand. De rechterspits kwam via de “kluts” alsnog in balbezit en lanceerde een voorzet die tot ieders verbazing het doel inzeilde. Keeper Jesse kwam z’n doel uit om de bal uit de lucht te plukken maar rekende er ook niet op dat de bal over hem heen in de hoek viel; 1-0! Een vieze tegenvaller dus moesten de schouders eronder. Wat opviel was dat we regelmatig net een stapje te laat waren of de bal ongelukkig weer in de schoenen van de tegenstander plaatste. De verdediging moest regelmatig ferm ingrijpen, soms was het maar beter om de bal over de zijlijn te plaatsen….

Een goede ingreep van Lars op de linkerspits werd door de jonge maar verder prima fluitende scheidsrechter ongekend zwaar bestraft met een strafschop wegens vermeend “hands” terwijl beide spelers op de grond lagen op de rand van de “zestien”. Verwarring alom, zelfs de spelers van ’s Graveland waren in de war want de onterechte penalty werd zeer sportief naast geschoten…..

Het foutenfestival op het middenveld werd voortgezet, het spel bleef sportief en Breukelen kwam er een paar keer gevaarlijk doorheen. Toen Martijn het op z’n heupen kreeg en aan een indrukwekkende solo begon, zag hij Olivier al doorlopen. Met een leep steekballetje wist hij hem te bereiken en kon Olivier de stand met een schitterende stift gelijkzetten. Ruststand 1-1.

In de tweede helft eerst eenzelfde beeld, gelijkwaardige teams waarbij de combinaties bij ’s Graveland iets beter liepen en onze verdedigers regelmatig de door ons verafschuwde lange bal hanteerde. De krachten bij de tegenstanders vloeide weg en Breukelen begon zowaar te geloven in een “geniepige driepunter”. De prachtige boogbal van Martijn spatte uiteen op de lat. Even later kreeg dezelfde Martijn z’n linkervoet net niet vol tegen de bal waardoor de bal rakelings naast vloog. De scheids floot op tijd af en uiteindelijk waren beide partijen tevreden met dit “magere” maar zwaarbevochten resultaat. De schade is beperkt gebleven zullen we maar zeggen, vanaf nu weer bouwen aan de vorm en conditie! Justin en Mitchell, sterkte met de blessures – we hopen jullie weer snel terug te zien!

Volgende wedstrijd (het gaat weer vriezen….); zaterdag 13 februari 11.00 uur thuis tegen VIOD D1