De E4 blijft verrassen!

Vandaag stond de wedstrijd tegen de E1 van SCH’44 op het programma. Voor de jongens uit Breukelen was het best spannend, immers ze waren winterkampioen geworden zonder ook maar één punt te verliezen, en nu waren zo ook nog gepromoveerd van de 3e klasse naar de 2e klasse. Vanaf de laatste wedstrijd, halverwege december 2009, had het team vanwege de weersomstandigheden pas 2 keer getraind.

Na de gebruikelijke bespreking mochten ze eindelijk weer het veld op. De tegenstanders uit Harmelen waren al 2e jaars E en dit was zichtbaar, vanuit het team kwam het geluid, “wat zijn ze groot”.

De wedstrijd werd begonnen en de beide teams begonnen elkaar af te tasten en de verdedigingen te testen. De jongens uit Breukelen stroopten hun mouwen op en gingen als een team ertegenaan en wisten na een minuut of 10 het spel naar zich toe te trekken. Het was Jop die via een schitterende steekbal Maurick aan de rechterkant weg stuurde. Maurick haalde de achterlijn en gaf strak voor en het was Ole die niet nadacht en uithaalde, GOOOOOOOOOOAAAAAAAAAAL, 1-0.

Het team uit Harmelen voerde de druk op en de jongens uit Breukelen werden steeds verder naar achteren gedrukt. Harmelen kreeg een hoekschop die knap werd ingekopt 1-1.

Het team uit Harmelen bleef nu maar komen en met een fraai afstand schot werd keeper Tim geklopt, 1-2. De jongens uit Breukelen waren niet onder de indruk en toonde hun ware karakter en begonnen te voetballen en wisten onder de druk van SCH uit te komen. De Fc Breukelen zette SCH vast op eigen helft en zochten een opening. Het was verdediger Beau, met de looks en het karakter van John de Wolf in zijn beste jaren, die mee op kwam en zich niet bedacht en haalde van afstand uit, JÁÁÁÁÁ 2-2. Dit was ook de ruststand.

De jongens uit Breukelen gingen verder waar ze mee gestopt waren, namelijk de tegenstander onder druk zetten. Met snelle aanvallen probeerde ze de verdediging van SCH te verrassen maar de keeper lette goed op. Het was Ole die zich vrij had gelopen, dit was ook gezien door het team en met een mooie bal werd Ole alleen op de keeper afgestuurd, goal 3-2 voor de Fc Breukelen. De jongens uit Breukelen bleven de aanval zoeken en wisten een hoekschop te bemachtigen. Deze werd kort genomen door Jayson, de bal ging naar Thomas die bedacht zich geen moment en wist de bal door de benen van een verdediger in de korte hoek te schieten, 4-2. De jongens van SCH’44 probeerde het wel maar de verdediging van Fc Breukelen onder aanvoering van keeper Tim wisten alle aanvallen te stoppen. Het was bijna tijd, nog een hoekschop voor SCH’44: de bal wordt weggekopt maar met een fraai afstandschot werd de einduitslag bepaald, 4-3.

Jongens jullie hebben gespeeld en geknokt als een team, KLASSE!!