Veteranen 3 is halverwege...

Mede door het afscheid van Henk van Laatum en het steeds ouder worden van de selectie is er aan het eind van vorig seizoen flink gewinkeld op de transfermarkt. Het budget was laag, maar toch heeft onze nummer 20 mede dankzij doortastende hulp van nummer 23 een viertal spelers gestrikt die hun handtekening hebben gezet onder een meerjarig contract.

Zo mochten we een nieuwe ervaren keeper als nummer 1 toevoegen en de nummers 18, 21 en 24 als veldspelers. Eindelijk, nummer 18 is een scorende spits! Het rugnummer van onze oude keeper is gewijzigd in dat van een veldspeler: nummer 23: wat een verademing! Een selectie van 22 spelers en drie vaste oproepkrachten belooft een lage telefoonrekening in het Domineeslaantje!

Traditionele start

Traditioneel start het seizoen eind augustus met het zomertoernooi bij SCW in Rijsenhout. Na een prima verzorgde dag sleepten we hier meteen de sportiviteitprijs in de wacht: wat een voorteken! Al die spelers en het vervoer, daarvan moet de KNVB gedacht hebben, of was het toch de sloot van nummer 3? Ondergetekende wil geen oude koeien uit diezelfde sloot halen, maar had graag de kans gehad om dit ook een keer met eigen ogen te aanschouwen. Desalniettemin werd de Bollenstreek geschrapt uit het programma en een fiks aantal teams uit de regio Amsterdam toegevoegd. In eerste instantie kwamen wij in een poule van veertien teams. Door de recessie greep Wouter Bos in, want hij trok persoonlijk de twee teams van ABN AMRO terug. Mede dankzij de brief van Gerrit Zalm aan nummer 20 alle begrip hiervoor; het zou te gek voor woorden zijn dat de staat op dit niveau voetballers sponsort.

Dertien competitieteams

Door het toevoegen van CTO ‘70 uit Diemen werd het totaal teruggebracht tot dertien teams, waarvan de meeste spelers 45 jaar of ouder zijn. Elke week bevinden wij ons in een kleedkamer bomvol enthousiaste spelers die tot nu toe de volgende resultaten hebben behaald: gewonnen werd er uit van Weesp (0-10), Sporting Martinus (1-2), Buitenveldert (1-2) en Kockengen (0-6) en thuis van VVZ'49 (4-2) en JSV (5-0). Verloren werd ‘uit’ van CTO ‘70 (2-1, totale offday in een zuidwester storm) en Abcoude (3-1, had een puntje ingezeten), en thuis van kampioenskandidaat TOV (1-5, onze spits viel zeer vroeg uit, zeker niet kansloos …). Tegen ASV Arsenal werd 4-4 gelijkgespeeld (met dank aan de voormalige vaste keeper). Muiderberg wacht op betere tijden en durfde te elfder ure niet naar de Broekdijk te komen, de wedstrijd tegen GeuzenMiddenmeer werd afgelast.

Al met al een mooie vierde plaats op de ranglijst, 10 gespeeld, 19 punten, 36 doelpunten vóór en 18 tegen. Vorig jaar rond deze tijd was dit andersom! Slechts vijf punten achter de koploper, wat als er tussen haakjes genoemde redenen … en zonder nummer 18! Nog vijf keer uit en maar liefst negen keer thuis! Dit belooft een mooie tweede seizoenshelft te worden. We blijven trainen en na afloop tijdens de wedstrijdbespreking genieten van het goudgele vocht in glas, trouw geserveerd door Pluum en Hermien, en soms door invalkracht Marjolein. Zeer veel dank, dames!

Trainingskamp aan de kust

Tot slot een kort verslag van het trainingskamp op 24 oktober 2009! Tijdens de herfstvakantie werd besloten dat het Scheveningen zou worden, georganiseerd door de nummers 4 en 14. Ondergetekende kon er door verjaardagsverplichtingen niet bij zijn! Er werd In de stromende regen gevoetbald tegen VUC, lekker gegeten en gedronken, gewandeld over het strand, gegolfd en afsluitend een klein slotfeestje gevierd bij onze sponsor Eetcafé ’t Regthuys. Al met al volgens de deelnemers een meer dan geslaagde interventie van het seizoen! Speciale dank hierbij aan sponsor Argus Etiketten B.V.! De datum van het uitje volgend seizoen is al bekend: op 18 en 19 september gaan we naar Landgraaf, tijdig zodat alle teamleden en supporters iedereen mee kunnen!

Nieuwsgierig geworden wie er achter de rugnummers zitten? Veteranen 3 zijn te volgen op internet via www.teamlink.nl, “zoeken op club” + etc.: in een paar klikken kun je al onze verrichtingen volgen! We hebben de meeste spelers van Nederland en zoeken nu nog 297 internetsupporters! Hebt u trouwens een paar uurtjes over op zaterdagmiddag? Kom eens kijken! Anderhalf uur vermakelijk voetbal en wellicht een nog leukere derde helft … Ondanks vragen van eerstgenoemde en ondergetekende tijdens de jaarvergadering zit spijtig genoeg het bier nog steeds in plastic, ook als het buiten vriest of stortregent én na de wedstrijden. Waarom? Als u het weet, mag u het ons komen vertellen.

Nummer 16

PS Als u nummer 18 tegenkomt, stuur hem dan naar de Broekdijk!