D1 nog niet uit de winterslaap, NVC wel…!

img_0617.jpg
23 januari 2010; NVC D1 – FC Breukelen D1 3-1

Afgelopen donderdag had de KNVB ons district (West I) er al “uitgegooid” en dus werd het vandaag i.p.v. de bekerwedstrijd tegen Hilversum D1 een oefenwedstrijd uit tegen eersteklasser NVC D1.
De wedstrijd was gepland om 13.30 uur zodat een ieder die eerst nog naar een open dag wilde van een toekomstige middelbare school daar nog de kans toe had.

Op een prima bespeelbaar kunstgrasveld (soms vraag je je af waarom de KNVB een heel district aflast terwijl er al zoveel verenigingen zijn die over minimaal 1 kunstgrasveld beschikken) werd er met enige vertraging afgetrapt. Al snel bleek dat NVC de winterstop beter waren doorgekomen en dat wij toch wel aan enige conditie en scherpte hadden ingeleverd. Ok, we misten dan wel twee belangrijke spelers (Justin en Junior), toch mag dit niet als excuus gelden voor de soms laconieke houding en gemis aan vorm bij het merendeel van onze spelers. Slechts een enkeling wist hun normale niveau te halen, de anderen begonnen pas in de tweede helft wat felheid te tonen. In plaats van simpel spelen, werd er teveel met de bal gelopen en blonken we uit in “besluiteloosheid”. De altijd aanwezige stootkracht voorin ontbrak door het gemis van Justin en doordat Olivier vandaag toch enige “pufjes” nodig had mistte hij ook de nodige “reserves”

NVC was feller, sneller en combineerde gewoon beter wat in de eerste helft leidde tot een terechte 3-0 achterstand. Tijdens de rust hingen de koppies in de kleedkamer omlaag en bleef het angstig stil totdat John… sprak!! Met een donderspeech probeerde hij iedereen bij de les te krijgen…iets wat gedeeltelijk lukte. Met wat kunst en vliegwerk bleef de schade aan onze kant gelukkig beperkt en wisten we in ieder geval de spreekwoordelijke “eer” te redden door een alerte Martijn; 3-1. In normale doen en compleet denk ik dat we NVC beter partij hadden kunnen geven, afgesproken is dat we elkaar nog een keer gaan treffen in Breukelen.

We hoeven verder geen namen te noemen, iedereen weet dondersgoed wat men wel en niet goed deed. Zo zie je maar dat dit soort oefenwedstrijden erg nuttig kunnen zijn. Onze lange winterstop heeft ons geen goed gedaan, slechts 1 traininkje afgelopen donderdag en voor iedereen een paar speelminuten tijdens de twee zaalvoetbaltoernooien zijn nog lang niet voldoende om ons normale niveau weer op te pakken. Ik ken een club uit de eredivisie die ook altijd slecht uit de winterstop komt en zo al een aantal jaren het zicht op een kampioenschap verspeeld…

We hopen dus maar dat de aankomende weersinvloeden ons niet weer onze trainingen gaan kosten, ik vrees nu al voor het doorgaan van de wedstrijd van volgende week tegen Eemnes. Ook de inmiddels bevestigde zware oefenwedstrijd tegen de D1 van Elinkwijk zou ook nog wel eens gevaar kunnen gaan lopen. In ieder geval heeft zich uit het koude noorden al een extra speler (“sneeuwvlokje) in de tuin van een van jullie leiders gemeld (zie foto’s), benieuwd of hij ook in vorm blijft…;-)

Programma:

zaterdag 30 januari: 11.00 uur thuis tegen Eemnes D1, verzamelen 10.00 uur.

Dinsdag 2 februari: 19.15 uur thuis tegen Elinkwijk D1, verzamelen 18.15 uur