D1 eindigt als vierde met KNVB Zaalvoetbal

16 januari 2010: Hoofdklassers en eersteklassers in de zaal te sterk voor onze D1

Na de glansrijke overwinning in de eerste ronde vorige week in Zeist, vertrokken we vandaag vol vertrouwen en goede moed om 14.45 uur vanaf FC Breukelen. Wederom waren we compleet en wat extra supporters reisden mee (oa. Stan en Mitchell) naar het KNVB Sportcentrum.

Onze drie tegenstanders van vandaag waren van een ander kaliber dan vorige week; twee hoofdklassers en een eersteklasser - onze spelers merkten al gauw dat alles net en tandje sneller en technischer ging.

De eerste wedstrijd tegen hoofdklasser Deltasport uit Houten konden we het nog goed bijbenen; na een vlotte voorsprong door een vrije trap van Niels brachten we onszelf door het noodzakelijke gewissel aardig in de problemen en kwam Deltasport terecht op gelijke hoogte. De kansen wisselden over en weer en het uiteindelijke gelijke spel was een juiste afspiegeling van de vermakelijke pot. Een prima uitslag en dat gaf vertrouwen voor de volgende wedstrijden….

Echter..deze volgende wedstrijden kwam onze D1 er gewoon niet meer aan te pas. Zowel tegen CDW D1 (0-3) als tegen NVC (1-6) werden onze jongens weggetikt en kwamen we zelf nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Inzet was er wel, doch werd dit tot grote frustratie regelmatig afgefloten door de scheidsrechters…..Tja zaalvoetbal vraagt nu eenmaal om een andere aanpak en kent wat andere regels! Toch was het mooi dat we dankzij de winst van vorige week vandaag toch weer in actie konden komen…

Uiteindelijk sloten we het toernooi vandaag als 4e af en kijken we weer uit naar het echte werk buiten….Ik weet niet wat we kunnen verwachten maar de vooruitzichten geven mij niet veel vertrouwen op het doorgaan van de bekerwedstrijd van volgende week tegen Hilversum D1 (11.00 uur uit, verzamelen om 09.45 uur).

Indien het kunstgras bespeelbaar is dan spelen we a.s. dinsdag 19 januari om 19.15 uur thuis tegen SC Woerden D1. We verzamelen om 18.30 in de kleedkamer.

Mocht de bekerwedstrijd volgende week inderdaad niet doorgaan dan spelen wij om 13.15 uur bij NVC in Naarden tegen hun D1. Deze eersteklassers wisten ons vanmiddag nog te verschalken, laten we eens kijken of we dat op het veld recht kunnen trekken.