Een dag van winst en verlies

Deze wedstrijddag is een dag van winst en verlies. De wedstrijd is gewonnen maar dat staat in schril contrast met het overlijden van Koos Plugge.

Kort na de aanvang van de wedstrijd is Koos, als scheidsrechter, onwel geworden en overleden. Wij wensen zijn vrouw Hanney en de kinderen alle sterkte toe.

Vandaag onze 10e wedstrijd in de competitie bij de naaste concurrent Victoria maar niet er tegen.

Klopt, want vandaag moesten we tegen Victoria D6, die laatste staat in de competitie en niet tegen de D7.

De leiders waren toch wel wat argwanend toen de wedstrijd verplaatst werd van 10:00 naar 12:00, zeker omdat Victoria D7 om 10:00 thuis moest spelen.

Toch maar even de ledenlijst van Victoria meegenomen om te controleren of we niet worden geflest.

Na controle bleek alles juist te zijn en hebben wij ons zorgen gemaakt om niets.

Victoria D6 kon maar 10 spelers opstellen omdat er twee niet zijn gekomen opdagen en starten wij dus met een man extra, een goed uitgangspunt om de wedstrijd snel naar ons toe te trekken. Niets is echter minder waar. Pas in de twaalfde minuut wist Omar de 0 - 1 te scoren na een aantal gemiste kansen van onze zijde. Wie dacht dat na dit doelpunt het ijs gebroken was kwam bedrogen uit. In plaats van over Victoria heen te lopen werden zij sterker en konden ze net voor rust bijna de gelijkmaker scoren. Gelukkig wist Matthijs zijn doel schoon te houden. Genoeg voer dus om tijdens de rust de spelers op scherp te zetten.

In de rust moesten er krachtige termen aan de orde komen om de spelers weer op scherp te zetten, het tempo moest duidelijk omhoog en de passes moesten beter aankomen.

Laat de bal het werk doen dan zal je zien dat het tempo ook omhoog gaat en dan zijn we steeds een stapje voor op onze tegenstanders.

De krachtige taal tijdens de rust was goed aangekomen en opgepakt door de spelers want al na twee minuten in de tweede helft stond het 0 – 3 door Andrew en Corne. Na een gemist schot op doel van Niels in de 7e minuut, een open doel kans van Omar in de 8e kon de 0 – 4 worden opgetekend door Corne. Hierna verslapte FC Breukelen toch weer en wist Victoria na een counter tegen te scoren (1 – 4). Na deze korte verslapping kwam de trein weer op gang en scoorde Andrew in de 45e minuut, na goed aangeven van Bitoe de 1 – 5 in. Met doelpunten van Lukas, Abe en weer Lukas werd de eindstand van 1 – 8 bereikt.

Wij staan nu aan kop van de competitie vanwege een beter doelsaldo en hebben evenveel wedstrijden gespeeld,punten, gewonnen, gelijkgespeeld en verloren als Victoria D7.

Wij moeten echter nog een wedstrijd spelen en Victoria D7 niet meer. Verliezen wij deze wedstrijd dan zullen wij alsnog als tweede in de competitie eindigen, ondanks een gelijk punten aantal en een beter doelgemiddelde. We zullen dus alles op alles moeten zetten om deze wedstrijd te winnen of minimaal gelijk te spelen.