Jong Fc Breukelen wint van IJsselmeervogels!!

Na een spetterende eerste helft wint Fc Breukelen verdient met 4-3 van een gecombineerd IJsselmeervogels 2 (reserve hoofdklasse) en A1 (2e divisie).

Met een uiterst jonge ploeg werd er afgereisd naar de “Westmaat” in Spakenburg.

Op het mooie hoofdveld werd er onder het toeziende oog van de technische staf van het eerste afgetrapt en liet Fc Breukelen al binnen 2 minuten zien dat ze gekomen waren om een goede wedstrijd te spelen, Gökhan scoorde op aangeven van Stef de 0-1. nog geen 10 minuten later volde naar een scrimmige voor de goal de 0-2 door Jacky. Er stond geen maat op Breukelen met werkelijk waar oogstrelend voetbal werd IJsselmeervogels compleet weggeblazen. 0-3 werd gemaakt door Gökhan en de 0-4 door Jacky. Tussendoor werd er nog een penalty gemist door de aanvoeder. Vlak voor rust kreeg Breukelen een kleine tegenslag de 1-4 viel wat ongelukkig.

De gretigheid was tekenend in de rust werd er niet gesproken over het mooie voetbal maar over de tegengoal en de gemiste kansen. 1 wissel peter kwam erin voor Sven.

De 2e helft begon met hetzelfde beeld als de 1e een aanvallend Breukelen maar de scherpte was er toch een beetje af, de kansen op 1-5 werden gemist en IJsselmeervogels bleef toch in de wedstrijd, helemaal toen er vrij snel 2-4 werd gemaakt. De wedstrijd werd wat grimmiger mede door het niet goed ingrijpen van de scheidsrechter. Een glaszuiver doelpunt van Gökhan werd nog afgekeurd. Naar een kwartier in de 2e helft werden Gökhan en Stef gewisseld voor David en Quincy nu kwam het totaal op 4 A junioren die nu in het elftal stonden. 20 minuten voor tijd kreeg Jorrit rood naar een ongelukkige overtreding en moest Breukelen met 10 man alle zeilen bijzetten om de overwinning binnen te halen. Er werd geknokt voor elke meter en uiteindelijk werd er toch wel verdiend met 3-4 gewonnen. Ik denk dat de supporters die “wel” meegereisd zijn geen spijt hebben gehad. Buiten dat ze een schitterende eerste helft hebben gezien, hebben ze ook kunnen zien dat dit elftal kan knokken.

Al met al een mooie afsluiting van de eerste seizoenshelft van jong Breukelen, waarin werd verloren van Argon en Sparta, gewonnen van Haarlem en IJsselmeervogels en gelijk gespeeld werd tegen Utrecht. Breukelen heeft in deze wedstrijden aangetoond dat de jonge spelers het hoge niveau aan kunnen.

Opstelling Fc Breukelen: Sander, Thommy, Rico, Rick, Dennis, Sven(45e Peter), Lars(c), Stef(60e Quincy), Jorrit, Gökhan(60e David), Jacky

Wissel: Ricky