E3 verslaat Maarssen

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen Maarssen op het programma.

Omdat Maarssen lange tijd bovenaan de ranglijst heeft gestaan met een doelsaldo van 61-24 tegen Breukelen 30-18, waren de spelers extra gemotiveerd om er vandaag een overwinning uit te slepen! F.C. Breukelen was zeker van plan om de derde plaats over te nemen van V.V. Maarssen. Omdat Suar en Liban er niet waren, begonnen we de wedstrijd (7 tegen 7) met één wissel! En dat kwam eigenlijk wel weer goed uit vanwege de kou.

Omdat er geen scheidsrechter was en Maarssen er pas laat achter kwam dat Breukelen, net als zij, in het wit speelt, begon de wedstrijd een kwartier later dan gepland.

Al heel snel kwam Maarssen op een verdiende voorsprong, door zwak verdedigingswerk van Breukelen. Alles wat er mis kan gaan op zo’n moment, gebeurde dan ook. Verkeerd terugspelen door de verdedigers zonder te kijken en de keeper die ook nog over de bal duikt!

Dit was het sein voor F.C. Breukelen om alles uit de kast te halen. Je kon goed zien dat hier de nummer 3 tegen de nummer 5 aan het spelen was, zo gelijk ging het op. Kort na het openingsdoelpunt was het Collin die met een mooie pass Luuk in stelling bracht en die dan ook de zeer verdiende gelijk maker scoorde. Na nog een paar goede kansen, o.a. een schot op de lat van Luuk, eindigde de eerste helft op 1-1.

De tweede helft begon F.C. Breukelen, met de koude wind in de rug, zeer aanvallend. Met de uitstekende verdediging:
laatste man Koen, mandekker Robin, en de zeer hard werkende Wesley, kun je ook gerust gaan aanvallen. Ondanks dat V.V. Maarssen al 61 doelpunten gemaakt had deze competitie, kwamen ze er niet meer langs. F.C. Breukelen kwam dan ook verdiend op voorsprong door een zeer fraaie aanval. Luuk ging op links goed door en passeerde daarbij diverse tegenstanders. Voor het doel stond Collin die dan goed aangespeeld werd en zo de 1-2 binnen kon tikken.

Toen werd het een echte wedstrijd. Maarssen begon een slotoffensief en kreeg de ene kans na de andere! Maar ze waren er niet van bewust dat keeper Justin zijn topdag had vandaag. De ene redding was nog mooier dan de andere! Na al dat aanvallen van Maarssen speelde F.C. Breukelen professioneel de wedstrijd uit. Dat resulteerde dan ook voor kansen voor o.a. Thale en Collin, maar de bal wilde er maar niet in. De opluchting was er nadat Floris, na en schermutseling voor het doel van V.V. Maarssen, de bevrijdende 3-1 binnen schoot!

Man off the match: Wesley (zeer hard werkend)