D1 kampioen na klinkende 9-1 overwinning !!!

12 december 2009: FC Breukelen D1 – NVC D2; 9-1 (4-1)

In een najaarszonnetje maar met een gure wind moest onze D1 vandaag aantreden voor de laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie. Tegenstander was het op de derde plaats staande NVC D2 uit Naarden. Dit team had aan het begin van het seizoen gewonnen van BFC, de enige ploeg die ons tot op heden had weten te verslaan. Van onderschatting mocht dus geen sprake zijn, immers vandaag zouden we officieus kampioen kunnen worden!

Dat de instelling in orde was hadden we al snel gezien; binnen 1 minuut werd de eerste tik in de vorm van een doelpunt al uitgedeeld toen Douwe Justin in de diepte wegstuurde en deze kon doorstomen naar het vijandelijke doel. Terwijl hij het zelf af kon maken zag hij Olivier helemaal vrij staan en legde de bal af voor de 1-0. Een prachtig begin en een fraai staaltje teamwerk! De kansen stapelden zich snel achter elkaar op en het wachten was op een snelle tweede…. Die bleef uit tot de 12e minuut en eentje waarbij we afvragen of Olivier dit nog een tweede keer kan: Uit een corner vanaf rechts krulde hij met z’n rechtervoet de bal in 1x in het doel… 2-0; benieuwd of John dit ook kan ….… (Dinsdag op de training…?). Na schoten op de paal, tegen de keeper en een misser voor open doel was hetJustin die de 3-0 op het bord zette na mooi te zijn vrijgespeeld door Olivier. Olivier zelf schoof de 4-0 in de hoek voordat NVC eindelijk iets terug kon doen. Na wat missertjes in de centrale verdediging (vorige week nog zeer sterk, vandaag ff wat minder alert) kwam de bal via de paal weer voor de voeten van een NVC aanvaller; 4-1. Dit was meteen de ruststand.

Na de rust (even lekker in de warme kleedkamer) werd het iets rommeliger, toch was de verhouding wel duidelijk. De score werd netjes opgevoerd. Olivier mocht alleen op de keeper afgaan en maakte geen fout: 5-1. Mitchell tekende voor de volgende twee treffers (6-1 en 7-1); eerst na een assist van Olivier, later uit een rebound na een schot van diezelfde Olivier (hij was vandaag bij acht van de uiteindelijke negen treffers betrokken). De 8-1 viel na knap kappen, draaien en een schot van…..Olivier. Justin bracht de eindstand op 9-1 naar een vernietigende knal in de kruising!

De score had nog veel hoger uit kunnen vallen als we wat zuiniger met de kansen waren omgesprongen. Verder was de nogal klein uitgevallen keeper van NVC ook vaak attent met een paar prima reddingen. Nu we het toch over de keeper hebben….Als dank mocht onze vaste “stand-in” Stan mocht het laatste kwartier de plaats onder de lat innemen in deze kampioenswedstrijd! Hij maakte natuurlijk geen enkele fout..

Alhoewel Eemnes theoretisch nog gelijk of voorbij kan komen lijkt ons dit zeer onwaarschijnlijk. Een kijkje op de ranglijst leert dat ze de inhaalwedstrijd dan met meer dan 33 doelpunten verschil moeten winnen van OSM…Niets is natuurlijk onmogelijk, wij (de leiders) durfden de “gok” wel aan om het kampioenschap maar vast te gaan vieren. Met champagne en bloemen werd er op het hoofdveld geknald, gezongen en geposeerd voor de foto’s!

Mannen, een geweldig seizoen is mooi afgesloten! Met een kleine domper tegen BFC (had vooral met onszelf te maken) hebben we laten zien dat we gewoon in de eerste klasse thuishoren…Klasse! Met dank aan de trainer (John) die van dit alles een geoliede machine heeft gemaakt.

Helaas is ons verzoek om herindeling door de KNVB (nog) niet ingewilligd … Daarvoor zal er eerst een eersteklasser z’n plek moeten opgeven en moeten aangeven naar de tweedeklasse te willen verhuizen. Mocht dit in de winterstop alsnog gebeuren dan staan we bovenaan op de “wachtlijst”. Dit zou dan overigens wel inhouden dat we halverwege een (volledig) seizoen zouden instappen en dus “buiten mededinging” (oftewel voor “spek en bonen”) zouden meedoen.. Toch zou dit een goede zaak zijn voor jullie ontwikkeling. Juist voor deze ontwikkeling is er besloten dat onze aanvoerder Mitchell na de winterstop met de C-Junioren mee gaat doen en trainen. Met de bekerwedstrijden (23 januari 2010 uit tegen FC Hilversum D1) en de al vastgelegde toernooien zal hij zich wel gewoon bij ons voegen. Justin zal vanaf nu de aanvoerdersband overnemen. Ook Willem zal z’n leidersrol opgeven om Mitchell te kunnen blijven volgen bij de C-Junioren, Ton (vader van Gino) is gelukkig bereid gevonden deze rol met veel enthousiasme op zich te nemen. We wensen Mitchell, Justin, en Ton veel succes na de winterstop!

Nog twee keer trainen tot de kerstvakantie, daarna even rust en opladen voor de tweede seizoenshelft. De voorjaarscompetitie zal sowieso van een hoger gehalte zijn, de betere teams komen nu bij elkaar (een poule van 6 teams) en zullen een volledig programma gaan afronden. Geniet van het behaalde kampioenschap, de kerstdagen en de jaarwisseling. Niet teveel eten en drinken (anders moet je daarna weer straftrainingen volgen om die kilootjes er weer af te krijgen) en voorzichtig met vuurwerk.

img_2826.jpg

Tot in het nieuwe jaar!

Voor de statistieken nog even de andere uitslagen: SC ’t Gooi D2 – Eemnes D1: 0-9, OSM D2 – SV de Vecht D1: 2-6, Victoria D2 – Hertha D1: 2-0, Wasmeer D2 – ’s Graveland D2: 5-1