D1 bewijst zich opnieuw tegen Geinoord

5 december 2009: FC Breukelen D1 – Geinoord D1; 0-0

Omdat de KNVB op deze sinterklaasdag had besloten geen wedstrijden voor de D-pupillen in te delen (logisch….?) konden we gelukkig wel weer een wedstrijd regelen tegen een eersteklasser (zo heeft elk nadeel ook weer z’n voordeel…). Cees Kroon had Geinoord D1 bereid gevonden naar Breukelen te komen, zij komen uit in de eerste klasse H en bekleden daar een knappe vijfde plaats en draaien dus prima mee.

Helaas was onze trainer/coach John ziek en had de hele nacht lopen “spoken” en “spugen”, zodat de leiders hem moesten vervangen. Ook Max was de hele week ziek geweest en nog niet genoeg aangesterkt om mee te spelen (maar was er wel bij!) en ook Martijn had wat gezondheidsproblemen waardoor we slechts 1 wissel hadden.

De regen kwam ’s morgens “met bakken uit de lucht” maar “buienradar.nl” had ons beloofd dat het om 10.00 uur (aanvang wedstrijd) droog zou zijn….en dat gebeurde gelukkig ook! Het kunstgrasveld lag er prima bij maar was wel wat glad (in de eerste helft gleed er dan ook regelmatig iemand uit). Dat Geinoord een goede ploeg was zagen we al snel. Het tempo lag hoger en onze spelers kregen nauwelijks de tijd om de bal aan te nemen en rustig op te bouwen. De eerste 5 tot 10 minuten waren dan ook voor onze tegenstanders uit Nieuwegein. Het was even wennen voor onze boys, maar dat is nu eenmaal het verschil tussen 1e en 2e klasse. Toch pikte we het snel op en wisten we ons goed aan te passen. Na een paar benauwde momenten voor ons doel kwamen we er goed uit en ontstond er een leuke, spannende en absoluut gelijkwaardige wedstrijd! Kansen waren er voor beide partijen, onze schoten miste precisie en kracht, de kopballen gingen rakelings over. Ook Geinoord kwam enkele keren gevaarlijk door maar het gevaar werd telkens in de kiem gesmoord door een verdediging die vandaag weer goed stond (Lars, Junior, Nick en Douwe speelde een prima pot!) en anders door de teruggekeerde/herstelde Jesse op doel. Op het middenveld herpakte we ons na een moeilijk begin, voorin hadden we het wat moeilijker. Justin had vandaag een ander kaliber tegenover zich staan, toch lukte het hem een paar keer om er op snelheid langs te schieten, helaas zonder succes.

Een heerlijke strijd, soms goed voetbal, een prima scheidsrechter en sportief gedrag! Alle ingrediënten waren aanwezig, het enige wat er vandaag aan ontbrak was een doelpunt. Het moet gezegd, de wedstrijd verdiende dan wel een doelpunt – dan eigenlijk wel twee (voor beide partijen 1) want de ploegen waren absoluut gelijkwaardig en dus bewees onze D1 opnieuw “eersteklasse-waardig” te zijn.

Een goede voorbereiding op onze laatste competitiewedstrijd volgende week thuis tegen NVC uit Naarden. Bij winst zijn we “officieus kampioen”, theoretisch kan Eemnes dan nog langszij of ons voorbij komen mits ze een uitslag van ca. 30-0 in hun inhaalwedstrijd weten neer te zetten – dat lijkt ons een beetje onwaarschijnlijk. Eerst deze wedstrijd maar eens zien te winnen, NVC bezet de derde plek en dus een goede tegenstander die naar Breukelen komt om ons een “hak” te zetten. Goed voorbereiden en lekker trainen deze week, dan hopen we zaterdag voorzichtig de kampioensvlag tal vast te hijsen.

De wedstrijd begint om 11.00 uur, U komt toch ook ?