Ondanks verlies toch een tevreden gevoel

Voor deze zaterdag was de D3 vrij voor wat betreft de competitie dus een mooie gelegenheid voor een oefenwedstrijd. Omdat de laatste wedstrijden tegen relatief eenvoudige tegenstanders zijn gespeeld was dit goed te zien aan onze speelwijze.

Niet echt een goed uitgangspunt voor de komende wedstrijd tegen Nieuwland. Vandaar een wedstrijd tegen een op papier gelijkwaardige tegenstander. Met dank aan Cees Kroon is het gelukt een waardige tegenstander te vinden; Kampong D5, een derde klasser staat 2e in de competitie met 21 punten uit acht wedstrijden en een doelsaldo van 50+. Dit beloofde dus een spannende wedstrijd te gaan worden.

Voor de leider was het belangrijk om te zien of tegen een sterke tegenstander de spirit weer terug is en iedereen op scherp staat voor de komende wedstrijd.

Vandaag, helaas zonder Mart (enkelblessure), Lukas (familiebezoek) en Andrew (invaller voor de D2), maar met Abe uit de D5 als enige reserve speler gingen we van start met een toch wel vertrouwde opstelling. Met Janneman als laatste man, Rutger als voorstopper, Brendan als spits en Michael als Links voor als enige verandering werd er eigenlijk heel goed gespeeld. Kampong D5 was duidelijk een goede ploeg met grote spelers en dat zagen we ook terug in de wedstrijd. Wat opviel was het hoge tempo waarin werd gespeeld, iets wat we de laatste wedstrijden niet meer hebben gezien maar wat goed werd opgepakt door de D3. Heerlijk om deze gedrevenheid weer te zien bij de spelers. De gehele eerste helft waren beide teams gelijkwaardig maar wist Kampong toch net voor de rust op voorsprong te komen.

Na de rust moest de D3 al snel een tweede tegentreffer incasseren van een sterk gestarte Kampong. Terecht gezien de krachverhouding op dat moment. In plaats van het verlies te ondergaan veranderde er wat in het spel van de D3. Abe had al voor de rust de plaats van Bitoe overgenomen en Bitoe ging als voorstopper spelen (jullie hebben allebei uitstekend gespeeld), janneman raakte al vrij snel geblesseerd en de laatste man positie werd overgenomen door Rutger. Vanwege deze wisseling moesten de jongens weer even in het spel komen en raakte het door een tweede tegentreffer wat achterop. Na de tweede tegentreffer werd de D3 sterker en kwam Kampong meer onder druk te staan. Dit alles resulteerde in een treffer van de d3 in de 10e minuut van de tweede helft, weliswaar een schot van Brendan van richting veranderd, maar toch de 1 – 2 was een feit. Na dit doelpunt ging het tempo nog verder omhoog en werd er van beide kanten een leuk potje voetbal gespeeld. 5 minuten later was het weer raak voor de D3, na een prachtige pass van Abe naar Corne over de rechterzijde en een voorzet van Corne kon Niels keihard de 2 – 2 inschieten. Gezien het spelbeeld op dat moment een terechte uitslag.

De laatste 10 minuten was duidelijk te zien dat de D3 fysiek tekort begon te komen en werd de druk van Kampong weer duidelijk voelbaar. Als leider hoop je dan dat de ploeg stand weet te houden maar helaas lukte dat dit keer niet. Slechts 3 minuten voor het eindsignaal wist Kampong het winnende doelpunt te maken. Een terechte einduitslag dit keer maar een verlies met glans.

FC Breukelen D3 heeft vandaag laten zien dat ze nog steeds goed kan voetballen, een hoog tempo en trefzeker. Iedereen, zonder uitzondering, heeft een maximale inzet laten zien ondanks dat er voor sommigen op andere posities werd gespeeld. We bedanken Abe voor een uitstekend gespeelde wedstrijd. Voor de leiders geeft dit voldoende vertrouwen in een goede afloop voor volgende week wanneer dit spel wordt voortgezet.