D1 naar derde ronde KNVB Beker

21 november 2009: UVV D1 - FC Breukelen D1; 0-5 (0-1)

Op het schitterende nieuwe complex van UVV werd vandaag de tweede ronde in de KNVB Beker afgewerkt tegen de D1 van die club. Een roemruchte club die bekende spelers als Marco van Basten en John van Loen heeft voortgebracht.

De auto’s van onze trouwe aanhang werden in de parkeergarage onder het complex weggezet en terwijl de spelers zich gingen omkleden en de luxe kleedkamers konden de supporters zich tegoed doen aan de koffie en lekkers in de “kantine” (ook dit verdiende een ander predicaat..!). Compleet met sporthal, overdekte tribune en een prachtig kunstgrasveld een mooi onderkomen!

UVV komt net als onze D1 uit in de tweede klasse waar ze echter tot de “middenmoters” behoren. Het verschil tussen de twee teams was al snel te zien en het is dan ook geen verrassing te noemen dat Breukelen vanmiddag als winnaar van het veld stapte. Toch was het veldspel vandaag niet altijd even goed, het oogde wat rommelig en de concentratie was soms even weg….toch kwamen we geen moment
in de problemen.

De eerste helft kende slechts enkele opwindende momenten, met een paar afstandschoten (Justin, Olivier en Mitchell) werd de keeper op de proef gesteld en ook de nieuwe doelpalen bleken van goede kwaliteit…. In de 17e minuut was het Gino die Olivier vrij voor de keeper kreeg. Dee twijfelde niet en haalde snoeihard (met links !) uit en zag de bal in de kruising verdwijnen: 0-1 Een terechte stand al was dit nog een zwakke uitdrukking van de verhoudingen. Kort daarna werd Mitchell gewisseld, hij bleek nog niet voldoende hersteld en aangestrekt van de griep en gaf z’n aanvoerdersband aan Justin.

Al snel in de tweede helft viel de 0-2 uit een corner van Justin. Was het eigenlijk Junior die de bal al over de lijn bracht (?), voor de zekerheid knalde Olivier het leer tegen de touwen. De 10 minuten daarna was de geest even uit de fles en was het UVV wat zelfs een beetje mocht aandringen. Verder dan een paar schoten (die Stan zonder problemen kon pakken) en ongevaarlijke corners kwam het niet.

Breukelen nam het spel weer over en dit resulteerde in enkele fraai opgezette aanvallen. Willem besloot eens op avontuur te gaan en passeerde 3 a 4 tegenstanders en rondde fraai af: 0-3. Een fout in de verdediging van UVV werd door Justin afgestraft – hij pikte de bal tussen de verdedigers op en liet met een bekeken tik in de hoek de keeper het nakijken 0-4. De eindstand werd 0-5 door de mooist opgezette aanval van de middag. Via diverse schijven (Niels, Justin) kwam de bal uiteindelijk in de loop bij Olivier. Deze liet z’n derde treffer van de dag aantekenen.

Niet de beste pot, bij vlagen goed maar ook mindere periodes. We zijn er van overtuigd dat dit ook met de tegenstander te maken had. Breukelen was duidelijk beter, niet zo verwonderlijk gezien de D van UVV uitsluitend uit eerstejaars bestond. De volgende (derde) ronde is bereikt, we zijn benieuwd wie de volgende (sterkere) tegenstander zal zijn.

Voor 28 november en 5 december staan er (nog) geen wedstrijden gepland, wellicht dat er oefenwedstrijden geregeld kunnen worden – hierover volgen nog mededelingen. De eerstvolgende (en laatste) competitiewedstrijd in de najaarscompetitie is de (hopelijke) kampioenswedstrijd tegen NVC D2 op 12 december thuis om 11.00 uur. NVC staat derde dus een tegenstander die we zeker serieus moeten nemen.