E2 pakt volle winst tegen ’s Graveland

In een leuke en sportieve wedstrijd heeft de E2 zijn tweede wedstrijd in de competitie weten te winnen. Het weer was in het dorp onder de rook van Hilversum al niet veel beter dan vorig jaar. Toen bitterkoud was het er nu nat, winderig en nog natter. Het resultaat was deze keer echter aanzienlijk beter.

Jhan Carlos had in de auto al voor de nodige sfeer gezorgd door op onnavolgbare wijze een imitatie van Michael Jackson te geven. Het mooie nieuwe gebouw waar de jongens zich mochten omkleden was ook een goed voorteken. Na een ruime warming op begon de wedstrijd op een met bladeren bedekt veld waar Thom zich nogalover op wist te winden. Ze hadden toch wel kunnen harken…

Na de aftrap was Breukelen E2 deze keer meteen scherp en na nog geen minuut spatte de bal al op de paal van ’s Graveland. Oei, net geen treffer.

Na een korte periode waarin het spel op en neer golfde was het eerste doelpunt van de E2 al snel een feit. Een snelle uitbraak van Mees en een diagonaal schot opende de score.

Opvallend in deze wedstrijd was dat het team weer iets lijkt te hebben bijgeleerd. Alle jongens hebben de hele wedstrijd goed in hun rol gespeeld! Jhan Carlos had mooie en vooral sierlijke reddingen. De verdediging (Rick, Thom en Tim) bleven goed in hun positie en hebben elkaar goed dekking gegeven. Het handjeklap van Thom en Tim aan het eind van de wedstrijd was daar een mooi voorbeeld van.

Ook het middenveld (Dax, Ollie en Danny)
liet een mooi staaltje van vooruitgang zien. Ollie vecht voor elke bal en Dax weet steeds eerder de juiste pass naar de voorhoede te geven. Danny heeft zijn rol als opkomende middenvelder goed ingevuld en zoekt soms het afstandsschot. Ook Mees en Tygo zoeken de combinatie in de spits en gaan eerder dan voorheen ‘diep’ waardoor de uitbraken sneller zijn. Leuk voetbal om naar te kijken.

Na de 0-1 zijn er nog 8 doelpunten gevallen om uiteindelijk uit te komen op een eindstand van 2-7 in het voordeel Breukelen E2. Dax had een mooie inzwinger uit een hoekschop, Mees nog 4 scores uit uitbraken en een doelpunt waarvan ik niet weet op wiens conto hij kan worden bijgeschreven. Toen bij 0-6 ’s Graveland twee maal wist te scoren met schoten uit de tweede lijn werd het nog even spannend. De kou en nattigheid had invloed op het bewegingstempo van onze ploeg. Toch wisten we nog een maal te scoren en de wedstrijd veilig te stellen.

Koud en tevreden hebben we het immer ongure ’s Graveland verlaten.