Breukelen F2 houdt ‘t spannend!

De F2 van ons FC Breukelen trof afgelopen zaterdag 14 november de F1 van Hertha uit Vinkeveen. De afgelopen 2 wedstrijden tegen CSW en Maarssen ging verloren, dus de supporters eisten een overwinning. De leiding van het team stond onder druk, want iedereen weet dat de jongens barsten van het talent. De coach en de trainer moeten alleen nog de tactiek zien te vinden hoe ’t maximale uit onze jongens te halen (grapje!).

De mannen stonden geconcentreerd op het veld toen het eerste fluitsignaal van een jonge scheidsrechter in wording klonk. Al vrij snel bleek de F2 beheerst vanuit de verdediging een veldoverwicht te creëren. Jurriaan en Yme wezen Destin en Matt de weg op het middenveld, die op hun beurt Olivier en Pim strakke dieptepasses gaven. Terwijl de bal van achter naar voren, en van links naar rechts vloog, bleef Daan opletten of de bal toch niet onverhoopt zijn kant uitkwam.

Een vrije trap aan de rechterkant van het vijandelijke doel was een buitenkans voor het linkerbeen van Destin; 1 – 0. Even later kregen de onzen zelfs de unieke kans op een verdubbeling van de score. Een handsbal van Hertha betekende een penalty, die helaas werd gemist. Uit veiligheidsoverwegingen is de journalist vergeten wie de strafschop miste. Op het moment dat de supporters wachtten op het volgende doelpunt, scoort Hertha uit een goed uitgevoerde counter: 1 - 1.

Onze jongens laten echter de moed niet zakken en komen in de 2e helft nog fanatieker uit de startblokken. De ene aanvalsgolf volgt de andere op, totdat Olivier een mooie kans verzilvert, 2 – 1. Met hulp van F1-uitzendkracht Thieme komen de jongens tot fantastische combinaties. De supporters vragen zich soms af : “zijn dit wel onze jongens die wij hier zien spelen?” Echter, de mooiste kansen worden niet afgemaakt.

Dan dreigt plotsklaps 2 minuten voor tijd het voetbal-noodlot toe te slaan. Ook onze verdediging kan de verleiding van een bal op schouderhoogte niet weerstaan, en maakt met een hand een slaande beweging naar de bal. Penalty voor Hertha. Ondergetekende journalist kan zo nu en dan liplezen en ziet dat de “teamchef” een woord uitspreekt dat begint met “sch….”. We houden ’t op “schade”dat zoveel betekent als “jammer”. Hij is echter vergeten dat de F2 over een echte topkeeper beschikt. Hij concentreert zich op de bal, laat zich door niets of niemand afleiden, springt als een panter naar de bal en redt de 3 punten voor het team.

Nadat er minimaal 5 minuten blessuretijd waren gespeeld, luidde het verlossende fluitsignaal. Jongens, gefeliciteerd en bedankt. Wij, de supporters hebben genoten.