A3 verliest onterecht van zwakke tegenstander en scheids

Op 14 november 2009 treed de A3 van FC Breukelen, na een serie zwakke en ruim verloren wedstrijden, aan tegen het eveneens laag geklasseerde vv Eemnes in Eemnes. Vooraf werd een evenwichtige wedstrijd verwacht door Marley en zijn assistenten maar niets bleek minder waar.

Al binnen enkele minuten werd duidelijk dat Breukelen velen malen sterker was dan de zwak opererende tegenstander uit Eemnes. Met verzorgd positiespel werd Eemnes onder druk gezet. De sterk spelende verdedigers Jos, Jelle, Thang en Nick zorgden voor een prima opbouw. En met Tom, Frank en Bas op het middenveld werd de frontlinie bestaande uit Marley, Kelvin en Gert goed gevonden.

Dit leverde grote kansen op door de prachtige steekpasses van het middenveld en schaduwspits Marley en het goede loopwerk van Kelvin en Gert. Doordat Marley veel doorschoof naar de spits positie en Kelvin en Gert op die momenten de zijkanten opzochten wist de verdediging van Eemnes niet meer waar het moest lopen. Een goal voor Breukelen hing in de lucht maar dotten van kansen werden door onder ander Tom, Marley, Gert en Kelvin gemist. Hierbij moet worden aangetekend dat de harde wind hier ook debet aan had.

Doordat Eemnes slechts sporadisch voor het doel van de goede keepende Marc kwam, en Marc de kansjes die Eemnes had simpel onschadelijk maakte blies de scheids voor de rust met een 0-0 tussenstand.

In de 2e helft kwam Breukelen minder goed uit de startblokken vergeleken met de 1e helft en werd Eemnes iets dreigender. Onze rots in de branding Jelle wist echter alle aanvallen van Eemnes onschadelijk te maken, de spits kwam al helemaal niet in het stuk voor omdat voorstopper Thang hem in zijn zak had en aan de zijkanten werd goed opgelet door de backs.

Breukelen begon weer beter te voetballen en Nick kon, nu vanaf de rechterkant, opstomen naar voren. Hij werd echter met gestrekt been van achteren onderuit geschoffeld. Het opstootje dat volgde, had bestraft moeten worden met een gele kaart voor Nick. De tegenstander had rood moeten krijgen voor ernstig gemeen spel. De scheidsrechter besloot echter anders: Nick kreeg rood vanwege zijn reactie en Eemnes kwam er vanaf met een vrije bal tegen.

De rode kaart leek een ommekeer in de wedstrijd te betekenen maar de A3 bleef beter dan de tegenstander. Na opnieuw druk en kansen van Breukelen, die opnieuw gemist werden, viel de goal echter aan de andere kant. Een chaos in het Breukelse strafschopgebied bracht de bal bij de linkshalf van Eemnes die Marc kansloos liet.

Na de vervelende tegengoal probeerde de A3 het nog wel maar bloedde de wedstrijd langzaam dood. Al met al een onnodig en volledig onterecht verlies voor de jongens van de A3.