De E4 toont karakter

Op het programma van vandaag (zaterdag 14 november) stond de uit wedstrijd tegen de E2 van Kockengen op het programma. Op papier een makkelijke wedstrijd immers Kockengen stond lager op de ranglijst.

Het team uit Breukelen had in de aanloop week te kampen met ziekte gevallen van de 10 man was de helft ziek. Op de wedstrijd dag was op 1 man na het hele team weer aanwezig. Zonder keeper Tim, wegens ziekte, vertrok het team naar Kockengen.

Tijdens de teambespreking werd de opstelling bekend gemaakt en de laatste tips doorgegegeven.

Tijd voor de warming-up, het team uit Breukelen had het idee dat ze dit varkentje wel zouden wassen, immers de oefenwedstrijd in het begin was met grote cijfers door de Fc gewonnen.

Het was tijd om de wedstrijd te beginnen en op dat moment begon het hard te regenen en te waaien. Het leek erop dat het team uit Breukelen hier van slag af was want het hele team presteerde matig tot slecht, geen duel werd gewonnen, geen pass kwam aan. De tegenstanders uit Kockengen hadden er wel zin in en bleven de duels opzoeken. De Fc kwam wel in de buurt bij de goal van de tegenstander maar wisten met hun doelpogingen de keeper van Kockengen niet te verrassen. De jongens wisten met 2 snelle uitbraken onze gelegenheidskeeper van de eerste helft te verrassen en het was 2-0 voor Kockengen. Ondanks het slechte spel bleven de jongens uit Breukelen wel werken en dat werd beloond. Het was Jayson die met een solo van de rechtse kant de keeper in de korte hoek wist te verrassen, 2-1. De jongens uit Breukelen groeiden meer in de wedstrijd en het was Maurick die de 2-2 wist te scoren. Dit was ook de ruststand.

Tijdens de rust de jongens wakker geschut en op scherp gezet. De opstelling werd aangepast de keepende Ole werd vervangen door Thomas, die last had van een kleine blessure, en Ole kon zijn vaste positie in de aanval weer opzoeken.

De tweede helft werd begonnen en er stond een heel ander team uit Breukelen dan in de eerste helft. De jongens hadden het vuur weer gevonden en er werd gevochten voor elke meter en niet door één man of twéé….néé het hele team ging ervoor en de ene doelpoging volgde de andere op, maar… net naast of de keeper van Kockengen had de bal. Kockengen wist af en toe onder de druk uit te komen door snelle counters maar deze werden goed opgevangen door het team uit Breukelen. De uitdrukking “de beer is los” werd door het team uit Breukelen in gang gezet maar meer in de trend van “Jop is los”. Het was Jop die de 2-3 wist te scoren. Het was Kockengen die vrij snel een antwoord had, via een snelle aanval wist Kockengen de bal hoog in de kruising te schieten, 3-3. Zoals al eerder vermeld stond er een ander team uit Breukelen in het veld, de mouwen werden opgestroopt en werd de aanval weer opgezocht en daar stond Maurick op de juiste plaats en het was 3-4 voor Breukelen. De jongens uit Breukelen bleven het spel bepalen en het was Jop die met een slalom van kapbewegingen langs de achterlijn de bal achter de keeper wist te schieten, 3-5. Dit was ook de eind uitslag.

Jongens complimenten voor jullie veerkracht, jullie hebben de tweede helft laten zien dat jullie een team zijn en voor elkaar willen knokken, KLASSE!