D1 vecht zich langs "de Vecht"

14 november 2009: FC Breukelen D1 – sv de Vecht D1; 3-0 (1-0)

Van te voren wisten we dat dit geen gemakkelijke klus zou worden. Buiten het feit dat “de Vecht” net als wij slechts 1 wedstrijd had verloren en zij dus nog steeds aanspraak konden maken op het kampioenschap, blijft deze derby de gemoederen toch altijd bezig houden.

Was er afgelopen dinsdag nog niet zoveel aan de hand met de Mexicaanse griep en bleef het beperkt tot Jesse, vandaag bleek het virus zich toch snel uit te breiden. Jesse zou vandaag weer beginnen, Justin was ook nog maar half hersteld en Mitchell had het net onder de leden en kon dus niet spelen. In de kleedkamer bleek het overigens nog helemaal niet goed te zitten met Jesse en in een klein stoeipartijtje stond hij op z’n benen te zwabberen en smakte tegen de grond. Met een flinke “jaap” onder z’n kin en even van de kaart te zijn geweest, was er geen ander besluit mogelijk dan toch snel een vervanger te zoeken. Zoals al meerdere keren stond Stan weer paraat en bracht uitkomst. Jesse werd opgehaald om verder thuis uit te zieken.

Het hele voorval had duidelijk z’n impact op de geoliede D1 machine en er werd dan ook zeer rommelig gespeeld vandaag. Sommige speelden wat grieperig op halve kracht en anderen moesten door de omzettingen op een vreemde plek spelen en waren enigszins onder de indruk van hetgeen zich in de kleedkamer had afgespeeld. Niels nam de positie van Mitchell in en deed dat voor de eerste keer zeker niet onverdienstelijk.

De eerste 10 minuten had Breukelen een licht veldoverwicht wat nog niet resulteerde in uitgespeelde kansen. Het enige schot op doel werd mooi gepakt door de keeper. De Vecht kwam wat vaker door maar ook hier zagen we geen doelrijpe kansen.

Toen Olivier in de zestiende minuut door Justin alleen voor de keeper werd gezet veerde de bank al op….Wederom was de keeper alert en wist de bal zelfs ook in de rebound te stoppen. Vaak zien we dat als het even tegen zit er een doelpunt aan de andere kant valt, gelukkig stak Justin daar in de 23ste minuut een stokje voor; Doorgebroken rende hij op de keeper af en met een bekeken schot in de hoek was hun keeper ditmaal kansloos; 1-0. Het spel bleef echter rommelig en de Vecht bleef knokken en kwam af en toe in de buurt van Stan. Ruststand 1-0

In de tweede helft waren de eerste 7 minuten voor de Vecht die op zoek moest naar de gelijkmaker. Ook deze keer waren er geen doelrijpe kansen te noteren en zo draaide de wedstrijd weer in het voordeel van Breukelen. Mooi voetbal was het niet, meer vechtvoetbal waarbij de individuele kwaliteiten de doorslag zouden geven. Niels begon met leuke passen te strooien, achterin bleven we rustiger en via de vleugels kwamen we beter door.

Uit een van de passen van Niels wist uiteindelijk Max de 2-0 aan te tekenen met een mooi schot over de keeper. De Vecht was “geknakt” en beperkte zich verder tot verdedigen waardoor onze achterste linie een stap nar voren kon maken. Uit de druk die hieruit ontstond kwam ook de derde treffer; Justin speelde twee man voorbij en uit een strakke voorzet kon Martijn een de bal prachtig inkoppen. De eindstand van 3-0 was bereikt en met nog 1 wedstrijd te spelen hebben we nog 1 concurrent over; het vorige week verslagen Eemnes dat vandaag BFC knap met 1-3 aan de kant zette.

Volgende week hebben we een bekerwedstrijd (2e ronde) tegen UVV D1 uit Utrecht. We moeten uit om 14.00 uur, verzamelen om 12.45 uur bij FC Breukelen. We hopen dan weer over een fitte selectie te kunnen beschikken.. Denken jullie om de vervroegde trainingstijden?!

Overige uitslagen in de poule: BFC D3 – Eemnes D1: 1-3, SC ’t Gooi D2 – Hertha D1: 4-10, OSM 75 D2 – Victoria D3: 0-3, ’s Graveland D2 – NVC D2: 0-9