Titel blijft in zicht voor sterk A2

Er is een zware periode aangebroken voor de mannen van de A2. Na makkelijke zeges tegen SVM en VVIJ bestond het daaropvolgende programma uit wedstrijden tegen nummer 4 Argon A6(uit en thuis), koploper Argon A5(thuis) en nummer 3 de Meern(uit). Om een goede kans te maken op de titel zouden uit deze wedstrijden toch twaalf punten behaald moeten worden.

Het begon met de lastige uitwedstrijd tegen de A6 van Argon. De Mijdrechtenaren staan bekend om hun slechte velden, en gecombineerd met een harde wind moest er geknokt worden voor de zege. Door afwezigheid van Marcel, Casper, Darryl, Rens en Ferry moest Jurre geleend worden van de A1. Na een hectische voorbereiding werd om 15.00 uur afgetrapt in een wedstrijd waarin de titelkansen van beide ploegen op het spel stonden.

Het begin van de wedstrijd verliep redelijk voor de A2. Het enige probleem dat werd ondervonden was de harde wind, die het de middenvelders haast onmogelijk maakte bruikbare dieptepasses te geven. Toch kwam de openingstreffer op een dergelijke wijze tot stand. Raymond werd diep gestuurd en schoof de bal op de hem zo karakteristieke manier onder de doelman van Argon door. Buiten deze treffer waren er aanvankelijk weinig kansen te noteren. De weersomstandigheden waren de Breukelaeren vaak te machtig en de tegenstander kon weinig creëren, waardoor het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde.

De A2 had wel het betere van het spel en kwam weinig in de problemen. Raymond miste de grootste kans uit zijn carrière. Één op één faalde hij door de bal te ver voor zich uit te spelen bij het passeren van de Argon-sluitpost. Zodoende bleef het 0-1 en was de wedstrijd nog niet beslist. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de A2 zuiverder in de passing en gingen er weinig ballen meer over de achterlijn. Enkele hoekschoppen leverden chaos op voor het doel van de gastheren. Kreeg Argon dan echt geen kansen? Toch wel. Een diepe bal aan de rechterkant werd door de A2 laten lopen in de veronderstelling dat deze de achterlijn zou passeren. Dit bleek niet het geval, waarna keeper Myron zijn uitstekende vorm opnieuw bewees door zich als een kamikaze op de ingeschoten bal te werpen. Met een 0-1 ruststand kon de A2 nog niet tevreden zijn.

In de tweede helft besloot Argon het elftal om te gooien. Het beschikte over een brede selectie en toonde dit aan door enkele spelers uit hogere elftallen op het veld te zetten. De Breukelaeren hadden het er aanvankelijk lastig mee. Een afstandsschot werd door Myron fraai gestopt en de paal bracht redding bij een van richting veranderde corner. De wind was iets gaan liggen, waardoor de A2 eindelijk het spel kon spelen dat het wilde. Raymond en Thomas, die een uitstekende wedstrijd speelde, waren hun directe tegenstanders keer op keer te slim af, maar de hieruit resulterende kansen werden gemist. Op het middenveld maakte Michael zich nuttig door de bal snel door te spelen en Steven en Jurre toonden zich de ware architecten van het elftal. Verdedigend stond het prima. Alex en Mark stonden in het centrum hun mannetje en Jannes, die als linksback fungeerde door het tekort aan verdedigers, schakelde de Argon-rechtsbuiten gemakkelijk uit.

Twintig minuten voor het einde maakte Thomas, die vanuit het middenveld werd weggestuurd door Steven, de bevrijdende tweede treffer. Hij schoot de bal slim met een boog over de te ver uitgelopen Argon-doelman. De vreugde die deze treffer teweeg bracht moest snel plaatsmaken voor verbijstering nadat een zondagsschot van een Mijdrechtse middenvelder doel trof. Waar in het verleden de kop nog wel eens was gaan hangen, toonden de Breukelse bikkels veerkracht. Michael tikte de bal door op Samphan, die op snelheid en karakter zijn voet eronder kon krijgen. Vrijwel alle spelers op het veld zagen de bal over het doel gaan, maar door een kwestie van toeval en de opspelende wind dwarrelde de bal in de linkerkruising. De wedstrijd was nu echt gespeeld. Argon was niks meer waard en zette het op een schoppen. Middenvelder Jurre moest het vaak ontgelden. Jonathan haalde nog eens uit van grote afstand en zag de bal een meter of twee boven de Mijdrechtse lat belanden. Veel meer kansen waren er niet meer, totdat Thomas zijn wedstrijd bekroonde met een tweede treffer. De winst was bewerkstelligd, de vreugde in de kleedkamer was groot.

Hoewel het in dit verslag wellicht niet helemaal naar buiten kwam, heeft de A2 afgelopen zaterdag waarschijnlijk zijn beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. De verdediging stond als een huis en de bal werd nauwkeurig en snel rondgetikt. De voorhoede was alert en wist hierdoor telkens weer kansen te produceren. Door de zege op de A6 van Argon blijft Breukelen vooralsnog tweede, op drie punten van de koploper. Het heeft nog wel één verliespunt meer dan de nummer drie, de Meern. De eerste horde in het zware programma is genomen, de komende weken wachten er nog drie.

14-11-2009 Argon A6 – FC Breukelen A2 1-4

Opstelling eerste helft: Myron, Jonathan, Guido, Alex, Jannes, Mark, Steven(Jurre), Mike(Samphan), Michael, Thomas, Raymond

Opstelling tweede helft: Myron, Jonathan, Alex, Mark, Jannes, Jurre, Steven, Samphan(Raymond), Michael, Mike, Raymond(Thomas)

Afwezigen: Darryl, Rens, Casper, Marcel, Ferry

Doelpunten: Thomas 2, Raymond, Samphan

Men of the Match: Thomas, Jannes