Het venijn zit hem in de staart

Na de gemoedelijke wedstrijd van vorige week kregen we vandaag Altius D3 op bezoek. Ook Altius D3 is een tegenstander zoals Loosdrecht vorige week, ergens onderaan in de competitie. Krijgen we tegen Altius dezelfde wedstrijd als vorige week of is de bekende spirit weer aanwezig?

Na een gedegen en serieuze warming-up (zoals het hoort) werd de wedstrijd gestart onder leiding van onze jeugdvoorzitter Rob Stellingwerf. Heerlijk om te zien hoe direct de leden van de jeugdcommissie op zaterdag betrokken zijn bij de wedstrijden, niet alleen op en rond het veld maar natuurlijk ook in de bestuurskamer.

Geheel tegen de verwachting in begonnen we zoals we de vorige wedstrijd waren geëindigd! Het moet gezegd worden dat er niet echt slecht gevoetbald werd. Achterin, onder leiding van Janneman en later Mart, kwam er eigenlijk niets door. Buiten wat onnodig balverlies door te veel gepingel stond alles op zeker. Misschien zijn de spelers wel slimmer dan de leiding en doen ze gewoon wat er gedaan moet worden; de punten binnenhalen.

Een belangrijke boodschap die echter moet worden gegeven is dat wanneer je tegen een wat zwakkere tegenstander net even een stapje sneller bent, je zal zien dat de wedstrijd veel makkelijker wordt. In de eerste helft gebeurde er niet veel en werden er veel kansen voor het doel van Altius gemist.

Tijdens de rust zal er zeker een stevig woordje gevallen zijn. Deze wedstrijd moest natuurlijk wel gewonnen worden om de eerste plaats in de competitie te behouden. De verlossing kwam goed 5 minuten na het startsignaal van de tweede helft. Ondanks de drukte voor de goal wist Janneman de 1 – 0 te scoren.

10 minuten na de 1 - 0 werd, na een mooie aanval gestart vanuit de achterhoede, de 2 – 0 gescoord door Brendan en de wedstrijd zeker gesteld. Ondanks vaak onnodig balverlies, werd ook de tweede helft eenvoudig uitgespeeld en heeft de tegenstander vrijwel geen kansen gehad. Weer een goed resultaat maar tegen Nieuwland zal er feller gespeeld moeten worden om de winst te behalen.

Rob, een goed potje gefloten, bedankt namens de D3

Ik noem dit stukje het venijn zit hem in de staart omdat de competitie beslist gaat worden in de laatste 2 wedstrijden in de competitie. Na de winst van vandaag staan we nog steeds aan kop op basis van doelsaldo, met op de tweede plaats Victoria D7. Met Nieuwland als sterkste tegenstander zal de wedstrijd van 28 november bepalend zijn of we kans houden op de eerste plaats. Van de wedstrijd tegen Victoria D6 verwacht ik niet anders dan dat we zullen winnen gezien de laatste plaats in de competitie. Er kan echter nog van alles gebeuren dus jullie moeten gewoon de komende twee wedstrijden winnen, meer kan er niet aan gedaan worden.

Komende week staan de oliebollen op het programma, vrijdag 20 november vanaf 17:00 uur wordt er ook van de D3 verwacht om langs de deuren te gaan om oliebollen te verkopen. Een aparte mail hierover volgt nog.

Aanstaande zaterdag 21 November is er geen competitie wedstrijd maar staat er een oefenwedstrijd op het programma. Tegen wie en hoe laat zal snel volgen op de website. Een sterke tegenstander dit keer om iedereen weer scherp te krijgen voor de wedstrijd tegen Nieuwland. Dus houd er rekening mee dat er gewoon gevoetbald wordt.