Haalt gevierd D2 3e stek?

De onderlinge confrontaties tussen de 1e drie op de ranglijst (CSW D2, BVV D2 en Argon D3) hebben allemaal al plaatsgevonden. Van de ons omringende clubs moeten zowel NVC D3, Altius D2 en wijzelf nog aantreden tegen Argon en als toefje op het toetje moeten we nog tegen naaste concurrenten NVC en Altius. Aannemende dat BVV en CSW (moeten ook nog tegen Altius) verder foutloos blijven, zijn er nog genoeg vooruitzichten om de 3e plaats te kunnen halen, en dat mogelijk met maar 4 verliespunten. Duizelt het u al?

Intermezzo deze week (ook al achtten de kenners het welhaast onmogelijk dat er na zoveel regen nog wedstrijden gespeeld konden worden) was de uitwedstrijd tegen CSW D3. Tot zaterdag in de stand vlak naast ons eigen puntentotaal dus zeker geen te onderschatten tegenstander. Wel een hele interessante opponent om ook eens wat vrijer tegen te gaan voetballen, immers had Peter de kunsten van CSW al gadegeslagen in een bekerwedstrijd tegen onze eigen D3. Als er net zo gedreven en gesloten zou worden gespeeld als afgelopen weken, waren er geen al te grote problemen te verwachten.

Na een knap lastige vertrektijd (aanvang wedstrijd 8.45 uur!) betraden we een prima bespeelbaar veld en hadden we eigenlijk ook prima weer, in ieder geval schril contrasterend met dat van voorgaande dagen en niet minder met de rest van deze zaterdag. Opstelling, opdrachten en aanvalsplan voor iedereen duidelijk dus lekker naar voren spelen en na slechts 2 minuten al het eerste doelpunt na goed doorzetten van Duco. Na een slordigheidje maakte CSW na een minuut of negen nog wel gelijk maar speelden we verder bijna continu op de helft van de tegenstander. Hierdoor kon luttele minuten later Koen ook al een graantje meepikken en vlak voor rust aarzelde Kasper geen moment na slecht uitverdedigen. Met een prachtig afstandsschot verschalkte hij de ver voor zijn doel staande keeper en leek er met de 3-1 ruststand geen vuiltje aan de lucht.

Na rust eigenlijk hetzelfde beeld. Direct en veel voorwaartse druk en vele (opgelegde) kansen, waaruit Mathijs wel zijn goaltje meepikte, door een goed genomen corner binnen te kaatsen (ook al twijfelen we een beetje of hij zelf wel wist hoe hij de bal raakte). Na goed storen door Zwier werd Koen halverwege de 2e helft wederom vrij voor de keeper gezet en bracht hij de stand koelbloedig op 5-1.

Naarmate het einde naderde, werden bij deze comfortabele voorsprong wat alternatieve wissels en positiewisselingen uitgeprobeerd, die helaas toch enige verwarring met zich meebrachten en CSW enkele uitbraken gunden. Eentje daarvan leidde tot een penalty (ondanks de sterke vermoedens dat de speler in kwestie zelf over de bal struikelde) en binnen twee minuten nogmaals een counter met daaruit een knap schot over de goed uitgekomen Jeroen. Vlak voor tijd stelde Zwier alsnog orde op zaken en knalde droog in de korte hoek de 6-3 binnen.

Met een aantal wisselspelers en kort na afloop, is nog even stevig gefilosofeerd over alle gemiste kansen en de meest voorkomende reden daarvan. Daar gaan we uiteraard komende week op trainen en hopelijk is het gerepareerd voor de komende clash tegen Altius. Bij een gunstig resultaat hebben jullie de 3e plek nog geheel in eigen handen, heel veel succes.