D5 druk met de dames van 't Gooi

D5 dacht een makkelijke prooi aan de dames van ’t Gooi te hebben

Afgelopen zaterdag speelt de D5 van Albert tegen het lager geklasseerde MD3 van ’t Gooi. Dit team wat alleen maar uit dames bestaat kreeg op voorhand al het predikaat “een makkie” en een “driepunter” op zak ware het niet …..

De D5, spelend dit keer op het hoofdveld, wilde hard werken aan het doelsaldo om de aansluiting met de kopgroep te behouden. Dat ze iets speciaals wilde neerzetten bleek wel uit de gedrevenheid van het warm lopen, het inschieten van de keeper en het enthousiasme van de coach. De tegenpartij was niet echt onder de indruk van dit alles en mocht na de toss met de bal beginnen.

Na een hoop heen en weer geren op het middenveld, waarin onzuivere passes niet aankwamen, werd getracht via de zijkant de druk op de aanval te vergroten. Hier liep Arnold als snelle rechtsback die moeilijk af te remmen valt.

Door een aantal strakke voorzetten resulteerde dit niet in doelpunten. Afstandschoten op de keeper van ’t Gooi resulteerde wel in wat spannende momenten maar daar bleef het ook bij. Druk coachend kreeg Albert geen directe grip op de wedstrijd. Af en toe kwam ’t Gooi toch verassend door maar de schoten die op keeper Sam werden afgeschoten waren niet echt bedreigend. Het was 10 minuten voor het einde van de eerste helft dat Lars vanuit een hoekschop de bal op het hoofd van de keeper liet belanden. Gelukkig voor Breukelen dat de bal fraai in het net belande en zo de 1-0 op het scorebord kwam te staan.

In de tweede helft kreeg de D5 meer grip op de wedstrijd en was het andermaal aan de rechterkant van het veld dat Arnold bediend werd. Deze leverde tot 2 keer een prima voorzet af en het was ook twee keer Sanne die handig de bal in het net wist te schieten. Stand 3-0.

Dat dit nog niet genoeg was bleek wel uit het feit dat Roman het op zijn heupen kreeg vlak voor het einde van de wedstrijd. Al slalommend omspeelde hij 4 dames van ’t Gooi op simpele wijze en wist hij zelfs fraai de bal in de korte hoek te schieten.

Eindstand 4-0, niet echt “een makkie” te noemen maar het smaakt naar meer. Iets meer in het combinatiespel, wat meer rust in de passings en de D5 kan echt meedingen om een blijvende plaats in de top van deze poule.