A2 krikt doelsaldo op in harde wedstrijd

Het was een drukke week voor de helden van de A2, met twee wedstrijden op het programma. Naast de competitiewedstrijd van zaterdag in Ijsselstein tegen VVIJ A4 werd op maandag een oefenwedstrijd tegen de clubgenoten van de A1 ingelast. Over de wedstrijd tegen de A1 is weinig te zeggen. Op een gure avond werd met 0-6 verloren, na een ruststand van 0-1.

De A2 heeft in deze wedstrijd weinig kansen kunnen produceren en mocht het van geluk spreken dat de score niet hoger uitviel. De wedstrijd van zaterdag had de hoogste prioriteit. Tegen de hekkensluiter, die zelfs niet van collega-laagvlieger s’ Graveland heeft kunnen winnen, moest gewonnen worden, en met veel doelpunten ook. Het werd een hectische zaterdagmiddag, met een slecht veld, kaarten en goals.

De A2, die startte met Ferry als rechtsback en Thomas en Raymond in de spits, startte slordig. VVIJ poogde de score beperkt te houden door de ruimtes klein te maken, waar de Breukelaeren af en toe moeite mee hadden. Na tien minuten stond het wel gewoon 0-2. Raymond werd diep gestuurd en bleef oog in oog met de Ijsselsteinse doelman koel, Mike kopte bij de eerste paal van dichtbij binnen. De A2 was de betere en zocht veel de diepe spitsen, die het op snelheid moeiteloos wonnen van hun tegenstanders. Op deze manier kwamen Thomas en Raymond tot kansen, die alleen voor de keeper werden gemist. De derde Breukelse treffer was de mooiste van de middag. Middenvelder Steven zag zijn kans schoon en haalde eens uit. Van een afstand van ongeveer 25 meter kwam de bal hard maar zuiver in de linkerbenedenhoek terecht. De eerste helft werd afgesloten met Raymond zijn tweede goal, waarvoor alle credits naar Thomas gaan. Deze ging diep aan de rechterkant en had kunnen uithalen maar legde de bal breed op zijn medespeler die simpel binnentikte. VVIJ kwam niet in het spel voor en heeft Myron slechts tot één vangbal kunnen dwingen. De 0-4 stand was er een om mee tevreden te zijn. De score had hoger uit kunnen vallen als er zorgvuldiger gepasst werd voorin. Het hobbelige veld maakte dit echter moeilijk.

VVIJ heeft in de rust waarschijnlijk de opdracht gekregen de wedstrijd als een bokswedstrijd uit te spelen. De eerste 20 minuten van de tweede helft werden gekenmerkt door zware overtredingen en onnodige trappen na, die door de scheidsrechter te weinig werden bestraft. De A2 liet zich niet uit zijn spel brengen door dit wangedrag van de tegenstander en had na enkele minuten al de vijfde treffer genoteerd, na kortsluiting in de Ijsselsteinse defensie. Ondanks dat het voetballend nog voortvarend ging, begonnen de irritaties bij de Breukelse mannen ook op te komen. Middenvelder Michael was meerdere malen het slachtoffer en maakte het zijn directe tegenstander blijkbaar zo moeilijk dat deze het nodig vond een vechtpartij te beginnen. Dit oponthoud had de wedstrijd niet nodig en werd uiteindelijk met een rode kaart voor VVIJ en een gele kaart voor Michael gesust door de scheidsrechter, die toch weer veel te veel toeliet. Na de rode kaart was VVIJ helemaal niks meer waard en liet het de A2 simpel de wedstrijd uitspelen. Samphan, Raymond (zijn derde) en Jannes brachten de stand nog op een klinkende 0-8. De hoge schoten van Samphan en Jannes bleken de VVIJ-doelman te veel. Breukelen bleef de zijkanten goed zoeken en had verdedigend alles prima op een rijtje. Na het laatste fluitsignaal keerde men tevreden huiswaarts.

Met de tweede zege op rij klimt de A2 naar de voorlopige tweede plaats, drie punten achter koploper Argon A5. Complimenten zijn op zijn plaats voor de legendes uit Breukelen, die op het gebied van discipline vooruit zijn gegaan ten opzichte van vorig seizoen. Michael deed er goed aan zich te laten wisselen na de escalaties in de tweede helft. Op voetballend gebied was er ook weinig aan te merken op de A2. Het behield vaak de rust in situaties dat dat nodig was en hield het vizier naar voren gericht. Dit biedt perspectief met betrekking op het behalen van een eventuele titel. Hiervoor dienen de komende twee weken wel de volle zes punten gehaald te worden tegen Argon A6, dat slechts één plaats lager staat.

07-11-2009 VVIJ A4 – FC Breukelen A2 0-8

Opstelling eerste helft: Myron, Ferry, Alex, Marcel, Guido(Casper), Steven, Michael, Samphan(Mark), Mike, Thomas, Raymond

Opstelling tweede helft: Myron, Jonathan, Alex, Marcel(Guido), Casper(Ferry), Steven(Samphan), Michael(Steven), Mark, Mike, Thomas(Raymond), Jannes

Afwezigen: Darryl, Rens

Doelpunten: Raymond 3, Mike 1, Steven 1, Samphan 1, Jannes 1, Eigen doelpunt tegenstander 1

Geel: Thomas, Michael

Man of the Match: Raymond