Breukelen A1 geeft de zege uit handen

Breukelen had deze week lastige taak Swift A1 te verslaan, iets wat tot nu toe maar twee ploegen is gelukt. Breukelen had er alle vertrouwen in dat dit zou gaan lukken ondanks dat Tomra niet fit genoeg was om te spelen en ook Terrence niet geheel fit was. Quincy sloot weer aan bij de selectie en Rick kon zelfs zijn gevierde rentree in de basis maken.

Breukelen zou de wedstrijd beginnen in een totaal gewijzigde samenstelling ten opzichte van de weken ervoor. Trainer Jan had er voor gekozen om van een 4-3-3 systeem over te stappen op een 4-4-2 systeem. Zo kon het voormalige centrale defensieve duo Vincent en David zich op het middenveld in de strijd gaan mengen.

De A1 begon voortvarend aan de wedstrijd. De combinatie werd goed gezocht en er was scherpte in de duels. Peter stuurde al na enkele minuten Nino de diepte in. Nino liet zijn tegenstander zijn hielen zien en omspeelde daarna ook nog de keeper. Ondanks dat hij hierdoor zichzelf in een moeilijke positie had gebracht, schoof hij beheerst met zijn linker de 1-0 binnen. Breukelen bleef het betere van het spel hebben, maar wist dit niet om te zetten in doelpunten. Aan de andere kant was Swift vooral gevaarlijk met lange ballen. De linksbuiten van Swift wist na kappen en draaien een penalty mee te krijgen die onberispelijk werd binnen geschoten, 1-1. Breukelen bleef druk uitoefenen en Peter wist na een pass van David een langdurig duel met de keeper in zijn voordeel te beslissen. Nadat hij ruimte had gevonden om te schieten, schoot hij overtuigend de 2-1 binnen. Zo kon Breukelen net als de week ervoor met een 2-1 voorsprong gaan rusten.

Het begin van de tweede helft was gelijk aan het begin van de eerste helft, alleen wist Breukelen niet te scoren. Er waren voldoende kansen om het af te maken, maar de beslissende goal bleef uit. Breukelen begon steeds meer grip te verliezen en de wedstrijd begon te kantelen. Er vielen vele gele kaarten (vooral aan de zijde van Swift) en de wedstrijd werd steeds ruwer. De centrale middenvelder van Swift, die door de al weken uitstekend spelende Vincent uit de wedstrijd werd gespeeld, werd binnen korte tijd twee keer een kaart voorgehouden. Dat betekende dat hij het veld moest verlaten. Zo leek Breukelen de strijd in haar voordeel te kunnen gaan beslissen. Breukelen begon echter steeds slechter te spelen en Swift wist zelfs nog op gelijke hoogte te komen met een man minder, 2-2. De scheidsrechter besloot af te fluiten en zo ging Breukelen ondanks een gelijkspel met het gevoel van een nederlaag richting de kleedkamer.

De wedstrijd leek in vele opzichten op die van vorige week. Breukelen was in beide gevallen in de eerste helft de ploeg met de beste kansen en ging twee maal met een 2-1 voorsprong de rust in. Na de rust zijn er dan gelijk een aantal grote kansen die gemist worden, waarna Breukelen inzakt en het niveau daalt. Dan komt de A1 onder grote druk te staan en valt er in de slotfase een tegengoal. Waar het aan ligt zal moeten blijken, maar zeker is dat de ploeg uit Breukelen wel degelijk kan voetballen. Het is nu zaak constanter te worden en niet langer in de tweede helft de wedstrijd uit handen te geven. Breukelen zal nu echt punten moeten gaan pakken wil het nog serieus meedoen in deze competitie. Een gelijkspel voldoet niet langer, winst is noodzakelijk. Volgende week geen competitie voor de jongens uit Breukelen en de week daarop de kraker uit tegen Zuidvogels. Kan Breukelen daar wel de 3 punten pakken?