Breukelen moeizaam maar terecht naar overwinning

Vorig sezoen heeft het eerste het kampioenschap feitelijk laten liggen tegen de tegenstander van vandaag: V.R.C. Er werd namelijk tweemaal verloren. Met name deze verliespunten zorgden ervoor dat we aan het einde van de rit 3 punten tekort kwam voor de titel. Het gebrek aan scorend vermogen was vorig seizoen de nekkebreker. Dit seizoen is dit heel anders, Breukelen scoort erop los en met veel verschillende spelers.

Vandaag hadden de spitsen het erg lastig tegen een zeer verdedigend V.R.C. dat er gevaarlijk uit kwam en via counters diverse kansen creëerde. Maar dan wordt de rol van doelpuntenmaken gewoon overgenomen door de linie erachter. Middenvelders Wouter Kos en Tim Plomp zorgde uiteindelijk voor de verdiende 0-2 zege.

Ten opzichte van vorige week was Koen Hooijmaijers niet in staat te spelen, de opstelling werd enigzins gewijzigd en Wouter Kos maakte na een blessure weer zijn rentree in de basisopstelling. Breukelen was zoekende om de 10 mans verdediging van V.R.C. uit elkaar te spelen. Een kopbal van Ivar van Dinteren die rakelings langs ging en een vrije trap van Mark Dijs op de lat waren de eerste 40 minuten de enige wapenfeiten van FC Breukelen. Net voor de rust de mooiste aanval van de wedstrijd, Jacky Castelijns werd vrijgespeeld op de achterlijn en zijn voorzet werd door Mark Dijs op 3 meter voor de goal iets te mooi ingetikt waardoor ook dit geen goal opleverde.

Ook in de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Een teruggedrongen V.R.C en een steeds feller aanvallend Breukelen. Dit leverde 2 vrije ballen op rondom de 16 meter. De muur stond beide keren in het strafschopgebied en de vrije ballen, die door de specialisten Dijs en Kos feilloos richting kruising werden gestuurd, werden met de hand boven het hoofd tegengehouden door V.R.C. Hevige protesten maar geen strafschop. In de 80ste minuut wederom een bal tegen de hand van een verdediger. Nu wel de strafschop die door Wouter Kos werd binnengeschoten. Breukelen wilde de overwinning veiligstellen en bracht Stef Hoogveldt in als verse aanvaller, zijn pass belandde bij de andere invaller Tim Plomp en hij kon de bal vanaf 25 meter in de lege doel schuiven.

Voetballend was het vandaag moeilijk zeker door het verdedigende strijdplan van V.R.C. Maar Breukelen heeft zoveel spelers die een goal kunnen afdwingen dat ook vandaag de overwinning meer dan terecht was. Men heeft nu een riante voorsprong van 10 punten op de nummer 3 van de ranglijst, maar Eemdijk blijft prima in het spoor van de koploper en staat nog steeds op slechts 2 punten.

Hopelijk is Zevenhoven volgende week in staat thuis punten af te snoepen van Eemdijk als Breukelen thuis speelt tegen Desto aanvang 14.30 uur.